Работодателят може да изисква от работника и служителя си документ,

...
Работодателят може да изисква от работника и служителя си документ,
Коментари Харесай

Иван Нейков: Работодателите имат право да изискват документ, че служителят им е здрав, в това число и за ваксина |

Работодателят може да изисква от служащия и служителя си документ, че е здрав. При постъпването на работа се изисква здравно, само че в закона написа, че могат да се изискват и други документи - т.е. документ за имунизиране, тест, с каквото може да потвърди, че е здрав. 

Работодателят обаче би трябвало да заплаща тестванията на своите чиновници в този момент, съобщи Иван Нейков, бивш обществен министър и ръководител на Балканския институт по труда и социалната политика, по Нова тв. Той изясни, че работодателите имат обвързване един път годишно да обезпечават медицински прегледи на чиновниците си. 

Той добави, че тестванията за ковид влизат в обезпечаването на безвредна работна среда за хората, което също влиза в отговорностите на работодателите. Представете си, че аз съм на работа, а сътрудника ми в стаята не е имунизиран или тестван - по какъв начин ми се обезпечава безвредна среда, даде образец Нейков. 

По думите му за работодателите е и по-евтино да заплащат тестванията, в сравнение с първите три дни от болничния на чиновниците си, в случай че се разболеят. 

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР