Работодателските организации се отказаха да искат оставка на министъра на

...
Работодателските организации се отказаха да искат оставка на министъра на
Коментари Харесай

Работодателите се отказаха да искат оставка на министър Петкова


Работодателските организации се отхвърлиха да желаят оставка на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Това оповестиха ръководителите на работодателските организации на брифинг след срещата си с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

След извършения през днешния ден диалог и ограниченията, които би трябвало да се вземат, можем да имаме един кратковременен резултат, а със закона и дълготраен. За да имаме съвременна енергетика, а и българската промишленост да получава електрическа енергия на пазарни цени, с цел да може да се конкурира с наши съперници от прилежащи и други европейски страни. Един добър разговор се получи и получихме единодушие за всички ограничения, които българските работодатели оферират, сподели ръководителят на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев.

Той добави, че са се разбрали да изчакат две седмици след срещата с министър-председателя и неговия екип. През това време ще тръгнат съответните законодателни начинания и митинг няма да има, безапелационен е Домусчиев. В кратковременен проект разчитаме на съдействието на енергийния министър Петкова, добави още ръководителят на КРИБ.

Удовлетворени сме от разговора, няма да се наложи да желаеме оставката на министъра на енергетиката, съобщи след срещата ръководителят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.

В понеделник три от четирите работодателски организации - КРИБ, АИКБ и БСК настояха за оставката на Теменужка Петкова поради съществуващата, съгласно тях, само че недоказана досега заплаха от повишаване на тока на свободния пазар и с изказванието, че изостават промените в бранша.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР