Работодателски организации и синдикатите организират от 12.00 ч. утре -

...
Работодателски организации и синдикатите организират от 12.00 ч. утре -
Коментари Харесай

Бизнес и синдикати на протест: Трябват спешни мерки за овладяване на цените на тока

Работодателски организации и синдикатите провеждат от 12.00 ч. на следващия ден - 19 октомври, митинг пред Министерския съвет с искане за незабавни и несимволични обезщетения поради високите цени на тока, които да не са за няколко компании, а за всички 600 000 небитови консуматори.

Бизнесът и синдикатите упорстват да бъдат подхванати незабавни ограничения за преодоляване цените на електрическата енергия.

Цената на борсовия пазар към този момент надвишава 450 лв. за мегаватчас, заяви Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал:

„ Ако не се вземат бързи, незабавни и несимволични ограничения, ще се стигне до цялостен колапс - прекъсване на предприятия, банкрут на търговци, риск от неспособност за доставка въобще на електрическа енергия “.

Цените могат да бъдат свалени на половина единствено с административни ограничения, съобщи водачът на КНСБ Пламен Димитров:

„ Буквално от 1 декември със седмиците, които предстоят и ограниченията, които може да се създадат през методиката на КЕВР за цените, които дефинира доставчика от последна инстанция, може да се овладее ситуацията, тъй че цените на свободния пазар да паднат на половина от сегашните най-малко “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР