Работниците на Chevron в заводи за втечнен природен газ в Австралия ще стачкуват, докато спорът ескалира

...
Работниците на Chevron в две големи съоръжения за втечнен природен
Коментари Харесай

Работниците на Chevron в две големи съоръжения за втечнен природен газ (LNG) в Австралия обявиха планове за двуседмична стачка на фона на ескалиращ спор относно заплащането и условията.< /p>

Работниците в проектите за втечнен природен газ Gorgon и Wheatstone в Западна Австралия ще започнат пълна стачка от 14 септември, заяви синдикатът Offshore Alliance във вторник.

„В отговор на двуличното твърдение на Chevron, че преговорите ни с EBA са „неразрешими“, офшорният алианс ескалира защитените индустриални действия, за да демонстрира, че преговорите ни за договаряне далеч не са „неразрешими“, каза офшорният алианс на страницата си във Facebook.

„Членовете на офшорния алианс тепърва ще упражняват законните си права на работното място за предприемане на защитени индустриални действия и нашите претенции за договаряне ще изглеждат все по-разумни, тъй като износът на Gorgon и Wheatstone LNG на Chevron пресъхва.“

Съобщението бележи ескалация в дългогодишния спор относно заплащането и условията, след като Offshore Alliance миналия месец заяви, че ще започне непрекъснати спирания, забрани и ограничения от 7 септември.

Комисията за честна работа, трибуналът на работното място в Австралия, посредничи в разговорите между страните.

Австралия е един от най-големите износители на LNG в света, като съоръженията Gorgon и Wheatstone заедно представляват около 7 процента от световното предлагане.

Перспективата за продължителни индустриални действия породи опасения от прекъсване на износа на втечнен природен газ, предизвиквайки бурни колебания в цените на енергийните пазари през последните седмици.

Докато Европа е попълнила запасите си от газ до повече от 90 процента от капацитета след пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна, значително намаляване на производството в Австралия може да натовари бъдещите доставки.

В изявлението си във вторник Offshore Alliance заяви, че Chevron в крайна сметка ще се съгласи с неговото искане, но не и преди да загуби милиарди долари.

„Което е добре, тъй като Chevron очевидно има много свободни пари в касичката на Chevron“, каза синдикатът.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР