Работните места ще претърпят големи трансформации в следващите години заради

...
Работните места ще претърпят големи трансформации в следващите години заради
Коментари Харесай

Каква ще бъде работата на бъдещето?

Работните места ще претърпят огромни трансформации в идващите години поради софтуерния прогрес. Ето какво споделят водачите от Световния стопански конгрес за това по какъв начин виждат бъдещето на работата и по какъв начин да сме по-подготвени за измененията.
Н аемай те хора по-умни от вас
Това е най-хубавият съвет на Джак Ма, изпълнителен шеф на Alibaba.

" Когато ангажирам хора, ангажирам хората, които са по-умни от мен. Хората, които четири, пет години по-късно, може да са ми началник. Наемам хора, които ми харесват, които са позитивни и които в никакъв случай не се отхвърлят. "

Най-добрите хора са оптимисти и не се оплакват, споделя той.

Ма отбелязва, че оживял в корпоративния свят в продължение на 20 години, тъй като е бил преподавател преди този момент.

" Винаги искаш учениците ти да са по-добри от теб, да имаш независимост, а не да си като в затвор. Правило номер едно: да окажеш помощ на хората да бъдат по-добри от теб ", споделя той.
Р аботниците  на бъдещето са " новите якички "
Главният изпълнителен шеф на IBM Джини Ромети споделя, че автоматизацията продължава да се разраства и това поражда терзания за разликите в уменията и боязън от неустановеност за намиране на работа.

" Когато приказваме за рецесия на уменията, в действителност имам вяра, че 100% от работните места ще се трансформират ", споделя тя.

Но тяказва и че рецесията не е невероятно да се преодолее.

Ромети желае да види развиването на нов модел на обучение и кариера: " нови якички ", а не до момента познатите " сини " и " бели ". Това значи вложение в развиване на квалификацията и реагиране в действително време на изменящия се пейзаж на изискваните умения. Това също по този начин значи да се освободим от обичайните модели за набиране на претенденти с дипломи, лишили им 4 и повече години.

" Ние като компания смена ясно, че в случай че не решим този проблем, с цел да свържем хората с умения с работните места, ще има тежки последици при скоростта, с която се развива несъответствието. "
Наемането на дами за механически функции ще направи машинното образование по-ефективно
Съоснователят на LinkedIn, Алън Блу отбелязва, че AI и машинното образование стават фундаментални за надграждането на всички технологии, от телефони до банкови услуги и доста други артикули и действия.

" Важно е, до момента в който вървим напред, да проектираме и построяваме тази технология по верния метод ", споделя той, като обмисля присъщите пристрастия, които доста логаритми имат, тъй като са проектирани и издигнати от бели мъже.

Блу твърди, че технологиите могат да се отразят позитивно на гъвкавостта на работните места. Те разрешават рационализиране на уменията посредством онлайн образования. Някои технологии също по този начин разрешават по добър баланс сред кариера и персонален живот, с опциите на отдалечената работа.
Инвестирайте в образование на младежта и безработните
Министърът на труда на Франция, Мюриел Пенико, разказва програмата си за преквалификация, която включва връчване на чиновниците 500 евро годишно, с цел да избират обучителни стратегии по собствен избор.

" Днес достъпът до финансови средстав е по-лесен от достъпа до умения ", споделя тя, отбелязвайки нуждата от дейности.

" Много от нашите жители мислят, че са жертви на глобализацията и технологиите. Когато не сте на мястото на лидера, смяната постоянно е опасност. Трябва да имате водеща позиция в живота си, би трябвало да можете да избирате бъдещето си. "
Преодолелите проблеми с психологичното здраве  са полезни  за бизнеса
Психичното здраве беше в дневния ред в Давос с редица полемики за това по какъв начин да се преодолее стигмата и да се основат повече работни места в поддръжка ан тези хора. Джон Флинт, основен изпълнителен шеф на HSBC, означи, че оживелите са скъпи за бизнеса.

" Онези, които са се възстановили, постоянно имат резистентност и съобразителност ", споделя той

Флинт желае да трансформира банката в " най-здравословната среда за хората ". Той разказва това не като изпитание, подбудено от емпатия и положителното му сърце, а като ход, който ще усъвършенства представянето на компанията. / money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР