Работни групи за спазване на мерките, наложени от държавната власт,

...
Работни групи за спазване на мерките, наложени от държавната власт,
Коментари Харесай

Работни групи в Асеновград следят за спазването на забраните от МЗ

Работни групи за съблюдаване на ограниченията, наложени от държавната власт, за ограничение разпространяването на ковид, започнаха да действат в община Асеновград. Екипите към този момент правят инспекции. В случай на констатация на несъблюдение на ограниченията работните групи ще сезират органите на Министерство на вътрешните работи, РЗИ, ОДБХ, както и ръководителите на Областния и Общинския спешни щабове. Призовават се жителите, които виждат карантинирани да нарушават възбраната, да алармират на телефони 112 и 0331 60 100 .
Полицейските чиновници връчват осведомителни писма, с които задължават карантинираните да съблюдават възбраната за излизане от вкъщи в 14-дневен период. Към вчерашна дата не са открити лица от община Асеновград, нарушили карантината. Карантинирани в Асеновградско е 18 към този момент. Те са се върнали от рискови страни, а открити извършители на възбраната все още няма.
ОДМВР - Пловдив образува Мобилизационен щаб за цяла пловдивска област, който ще оказва помощ на възрастни хора и жители в риск. Ще се следи за ограничение на тяхното придвижване, а при нужда от снабдяването им с хранителни артикули и медикаменти също ще бъдат подкрепени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР