Работната среща ще се състои на 12 юни в бургаското

...
Работната среща ще се състои на 12 юни в бургаското
Коментари Харесай

Дигиталната трансформация в училищата ще се дискутира в Университет „Проф. Асен Златаров“

Работната среща ще се състои на 12 юни в бургаското висше учебно заведение

„ Стратегия на учебното заведение за цифрова промяна “ е мотото на семинара, който ще събере в Университет „ Проф. Асен Златаров “ шефове, ръководители в учебни заведения и учители, които биха желали да подобрят знанията и уменията си по тематиката.

Работната среща ще се състои на 12 юни в бургаското висше учебно заведение. Педагозите ще имат опция да дискутират цифровите провокации с доцент Елисавета Гурова и ас. Албена Антонова от СУ „ Свети Климент Охридски “ и с Николай Гуров от Нов български университет.

Ще бъдат показани и опциите сред просвета и обучение наранени в планове като УНИТе и К-ТРИО и стратегическото водачество да цифрова промяна в плана DigiLEAD.

Проектът УНИТе е резултат от устрема на доста учени, работещи в университетите в страната да се реализира една обща организационна конструкция, която да бъде от помощ при реализацията на нови хрумвания, планове, проучвания и тяхното разпространяване. Партньори в УНИТе са пет български университета.

Проектът “Изследователи в триъгълника на знанието ” (K-TRIO) се стреми главно да приближи учените и тяхната работа до необятната общност и по този метод да се усили осведомеността на хората за научните действия и достижения, както и резултатът им върху ежедневния живот. Това от своя страна би трябвало да притегли и стимулира повече млади гении към блян за научна кариера. По-конкретно в дълготраен проект се цели поощряване на интереса на младите към така наречен STEM & Art (или прибавянето на изкуство към СТЕМ образованието.

Семинарът ще се организира в зала 223 на Медицинския корпус в университета. Регистрацията за участниците стартира в 9.00 ч. Участието не е обвързано с такси.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР