Работна среща с някои от членовете на УС на БФВ

...
Работна среща с някои от членовете на УС на БФВ
Коментари Харесай

Иван Сеферинов: Пранди има договор до 10 януари! Братоев направи грешка

Работна среща с някои от членовете на УС на БФВ се състоя през днешния ден в офиса на централата, като бе обсъждано представянето на мъжкия народен тим на европейското състезание по волейбол 2019. Шефът на ВК Славия и член на УС на БФВ Иван Сеферинов бе един от присъствалите на срещата, като съобщи в изявление за BGvolleyball.com , че селекционерът Силвано Пранди би трябвало да вземе решение за себе си, от което ще произтекат всички последващи събития към подготовката на националния тим преди идната олимпийска подготовка в Германия.

Какво обсъждахте на работата среща?

През цялото време бе разбор на представянето на мъжкия тим на европейското състезание. Крайната оценка е, че тимът направи едва показване и не се класирахме в осмицата. Така че оценката, бих споделил е неуспех. Другото главно нещо, което обсъждахме е, по какъв начин да създадем по този начин, че този тим да бъде стимулиран за последната олимпийска подготовка в Германия от 5 до 10 януари.

 БФ остави Пранди да води националният тим по волейбол @@@

Какво е ситуацията с треньора Силвано Пранди?

Засега той е треньор. Изобщо не е коментирана неговата промяна. Изобщо не е коментирано нещо за нов треньор.
Предстои диалог със Силвано Пранди, каква ще бъде тематиката?
Любо Ганев пое ангажимент да беседва със Силвано Пранди, да организира диалог с всички годни състезатели, които могат да оказват помощ и тогава към този момент да осведоми Управителния съвет какво е ситуацията.

А обсъждана ли бе вероятността Сивлано Пранди да не се съгласи на тези условия?

Обсъждахме го и господин Лазаров съобщи, че би трябвало да създадем всичко допустимо да създадем колкото се може по-мотивиран тим и по- боеспособен. А от думите на Любо Ганев останах с усещането, че той се ангажира с това да убеди и Силвано, и състезателите. Сега каква ще бъде реакцията на Пранди – никой не знае. Как ще реагират и състезателите, това също не мога да предсказвам. Всичко може би в идващите седмици ще се разбере.
Твоето персонално мнение - за или срещу оставането на Пранди?
Той има контракт до 10 януари. Всичко зависи от него. Никой не го е сменил. За мен той би трябвало да вземе решение за себе си, тъй като доколкото разбрах първичен диалог с Пранди е извършен и той е декларирал, че ще изпрати повиквателни на всички годни състезатели, само че без да прецизира имена.
 България - Румъния 3:0 @@@

А възможен заместител на Пранди обсъждан ли е?
Не. Защото, в случай че се разисква, би трябвало да бъде целия Управителен съвет.
Твоето мнение по отношение на изявлението на Георги Братоев за „ деменцията “ на Пранди?
Според мен направи неточност. Това е може би кратковременен резултат, само че все пак неверна реакция. Аз организирах диалог с Братоев, като му споделих, че е направил неточност, тъй като и други са над 70 години от УС на федерацията. Той отвърна, че е имал в поради единствено Пранди. Не може да приказваш единствено за един човек. А Пранди е учтив и няма да реагира, дори в последното изявление е споделил, че Жоро е симпатично момче, което за момента, когато го е освободил, не е бил в нужната спортна форма.

С оглед на противниците следва доста сложна олимпийската подготовка..

Така е, няма елементарно, изключително откакто изпуснахме страхотната опция във Варна, само че това е ситуацията. Трябва да създадем всичко допустимо да изградим стимулиран тим и отиваме да се борим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР