Работна група към МОН обсъжда промениДа се влиза само с

...
Работна група към МОН обсъжда промениДа се влиза само с
Коментари Харесай

Без изпити по математика и рисуване за кандидат-архитекти

Работна група към МОН разисква промени
Да се влиза единствено с креативно портфолио

Да отпадне условието за наложителни писмени конкурсни изпити по математика и изобразяване, като университетските препоръки на университетите да получават правото да дефинират сами условия за банкет на студентите. Това са част от предложенията, които се разискват в експертна работна група към МОН. Тя ще приготви план за изменение и допълнение на Наредбата за държавните условия към образованието по архитектура.

Това ще дава опция на висшите образователни заведения да облекчат изискванията за кандидатстване в синхрон с практиката на доста непознати университети, които изискват от кандидат-висшистите да показват само креативно портфолио, оповестяват от Камарата на архитектите в България (КАБ).

Проектът за изменение на наредбата се създава в тясна съгласуваност сред КАБ, Министерство на регионалното развитие, Националната организация за оценяване и акредитация (НАОП), както и висшите учебни заведения, които приготвят архитекти у нас.

За сметка на облекчения банкет се планува да бъдат нараснали условията към студентите, с цел да приключват единствено тези, които демонстрират нужните качества за професионално развиване в бранша, прецизират от КАБ.

Предлага се и повече практическо образование и наложително въвеждане на студентите в цифровото строително-информационно моделиране.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР