Работите много и това е причината да се лишавате от

...
Работите много и това е причината да се лишавате от
Коментари Харесай

Лишаването от сън влошава работата

Работите доста и това е повода да се лишавате от сън. Абсолютно неприятна тактичност за създаване на кариера и триумф. Липсата на сън Ви принуждава да работите още по-дълго, тъй като не можете да насмогнете. Изводът – продуктивността Ви е понижена.

Експертите споделят, че в случай че не спите задоволително, ще можете дейно да се занимавате единствено с еднообразен физически труд. Интелектуалната работа към този момент няма да носи същите резултати.

Какво се случва, когато не сме се наспали добре:

  1. Намалена централизация

Може да си мислите, че всичко е наред с Вас, само че не е тъкмо по този начин: специалистите споделят, че хората, които спят по-малко от 6 часа дневно, стават невнимателни . Те са 5 пъти по-разсеяни по време на работа и 2 пъти по-бавно реагират на външни тласъци. Тези числа са съпоставени с резултатите от контролната група, която е получила съвсем 7 часа сън.

  1. Паметта се утежнява

Превръщането на краткосрочната памет в дълготрайна върви добре по време на сън. Учениците и студентите, с цел да научат въпросите преди изпит, би трябвало да спят. Тогава информацията се съхранява дълготрайно.

Без подобаващ сън този развой лишава доста повече време. Учените са пресметнали, че хората, които не спят задоволително, помнят 40% по-малко нова информация от тези, които са прекарали „ законните “ 8 часа в леглото.

  1. Тялото мъчно се оправя със напрежението

Не спим ли задоволително, ставаме по-емоционални, и то не към по-добро. Учени от медицинските университети в Харвард и Бъркли са изследвали прочувствените зони на мозъка при хронично недоспиване. Проучванията са посочили, че пациентите без сън стават с 60% по-раздразнителни . Без сън мозъкът ни не е в положение да ръководи вярно страстите, а това съществено пречи на работата.

  1. Настъпва положение на интоксикация

Липсата на сън визира мозъка сходно на алкохола. Според австралийски откриватели, след 24 часа будуване, се появяват същите нарушавания на работоспособността и паметта, като че ли в кръвта Ви има 0,1 ppm алкохол.

В това положение неналичието на сън се демонстрира с понижаване на концентрацията, утежняване на мисленето и други признаци на интоксикация. В подобен случай не се предлага освен работа, само че и шофиране.

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР