Работим за повече европейски средства през новия програмен период. За

...
Работим за повече европейски средства през новия програмен период. За
Коментари Харесай

Емил Радев: България очаква 4 млрд. лв. повече през новия програмен период

Работим за повече европейски средства през новия програмен интервал. За разлика от страни като Полша, Унгария, Чехия, за които парите ще намалеят, България чака 4 милиарда лева повече. Бюджетът от 18 милиарда лева, който ще отстояваме през идващия програмен интервал, е рекорден за страната ни и ще подсигурява повече вложения в пътища, пречиствателни станции, конкурентоспособност на компаниите, образование на младежите, обществени услуги. Така Емил Радев, сегашен евродепутат и претендент за член на Екологичен потенциал от лисата на ГЕРБ, разяснява пред жители във варненския регион " Аспарухово " вероятностите за еврофинансиране в България.

" Общини като Варна са образец за сполучлива работа по европейските стратегии и за постигането на мечтаната от всички смяна на градската среда. Осигурявайки повече евросредства за България, за българските общини, поддържаме напъните за повишение стандарта на живот и приходите на хората ", безапелационен бе Емил Радев и добави, че в следствие от поредната работа на държавното управление съгласно прогнозите на Европейската комисия през идната година България ще бъде в Топ 3 по стопански напредък в Европейски Съюз.

" При ръководството на Българска социалистическа партия еврофондовете бяха спрени ", напомни Радев и посочи, че България би трябвало да резервира доверието, което е извоювала измежду европейските си сътрудници при ръководството на ГЕРБ и вследствие на което през днешния ден се употребява с престиж.

Емил Радев подчертава върху борбите, които е повел през миналия мандат в Екологичен потенциал. Той акцентира, че и отсега нататък ще продължава да се бори с двойните стандарти в Европа както във връзка с храните и напитките, по този начин и на други артикули като горивата и колите да вземем за пример. " Не бива да позволяваме Европа на две скорости! ", съобщи претендентът за евродепутат. Той дефинира като решаваща крачка напред препоръчаната от него и сътрудника му Андрей Новаков европейска стратегия с бюджет от 1,3 млн. евро.

" Тези средства ще разрешат да се вършат нови проучвания за разликите в качеството на храните, да се подкрепя работата на потребителските организации, а когато е нужно да се завеждат и групови искове против производители, които позволяват нарушавания ", разясни Радев. Той упорства за основаването на общоевропейски надзорен орган, който ще направи битката против двойните стандарти при храните доста по-ефективна. " Защото това не е единствено борба против нелоялните търговски практики, а борба в името на здравето на 100 млн. жители на Източна Европа, които заслужават да купуват храни със същото високо качество като в страните от Западна Европа ", акцентира претендентът на ГЕРБ.

Той регистрира, че като докладчик в Екологичен потенциал е извоювал премахмането на апостилите и потребността от заверка на публични документи в Европейски Съюз.

" Така понижаваме административната тежест и спестяваме на европейците към 40 млн. евро годишно. Промените безусловно облекчават живота на 17 млн. жители, които живеят, работят или учат в друга държава-членка. Ще продължа да се боря за автоматизирано признание на дипломите и документите за подготовка, както и за настоящо положение на компаниите в Европейски Съюз ", добави варненският евродепутат. Той открои и положените старания за унищожаване на " безконечните длъжници " у нас, като реализира текст в новата евродиректива за несъстоятелността, в който се предлага на държавите-членки в най-кратки периоди да стартират да ползват наредбите за опрощаване на задължения освен във връзка с бизнесмените, само че и на физическите лица – консуматори.

" Ще продължа да работя за пълноправното участие на страната ни в Шенген, тъй като към този момент осем години покриваме всички условия. Неприемането ни в Шенген също е двоен стандарт, против който се боря. Успях да извоювам обаче нужните законодателни промени, които да подсигуряват, че България няма да се трансформира в буферна зона, че Европейската гранична и брегова защита ще работи не по шенгенските, а по външните граници на Европейски Съюз ", напомни още Радев и регистрира постигнатото и по редица други тематики като ограниченията против проведената престъпност и прането на пари, битката против насилствените осиновявания на българчета в страни като Англия, основаването на зоополиция у нас.

" Не бива да подценяваме тези избори, тъй като към 60% от законодателството ни е в резултат на промени в европейски нормативни актове. Затова е значимо да пазиме националните ползи във всяка фаза на законодателния развой в Европейски Съюз ", стимулира се Емил Радев.

Мартин Андонов, общински консултант и началник на ГЕРБ-Аспрухово, на собствен ред посочи, че Емил Радев е умел правист, който поредно е бил общински консултант, депутат, а през последния мандат и евродепутат. " Познавайки механизмите на законодателната работа на всички равнища, той може да способства оптимално за мощните позиции на България, а в частност и на Варна в Европа ", съобщи Андонов и моли с поддръжката си за номер 12 в бюлетината жителите да защитят европейските вероятности на страната ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР