Работим много активно с гръцката страна за двата ни основни

...
Работим много активно с гръцката страна за двата ни основни
Коментари Харесай

Асен Василев: Разчитаме на подкрепа от Гърция за Шенген и еврозоната


„ Работим доста интензивно с гръцката страна за двата ни съществени целта – влизането на България в Шенген, което ще направи доста по-лесно напредването на артикули и на хора, и бизнесът ще бъде доста омекотен, и влизането на България в еврозоната . “

Това сподели министърът на финансите Асен Василев пред Българска телеграфна агенция от Солун. Василев участва на откриването на българската палата на Солунския интернационален панаир, дружно с министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов и министъра на стопанската система и финансите на Гърция Константинос Хадзидакис.

" Подкрепата на Гърция е извънредно мощна и за двата процеса. С гръцките сътрудници работим доста добре по това да подобрим обмена на данни сред Националната организация за приходите и гръцката приходна организация на равнище фактура. Целта е проследимост и да няма отбягване на налози и от двете страни ", сподели още Асен Василев.

По думите му, в идващите два месеца предстоят няколко основни срещи, свързани с процеса по присъединение на България към еврозоната.

" Виждаме, че се извършват главните условия, които са свързани с бюджетния недостиг – нямаме проблеми с дълга. С инфлацията към момента сме отвън параметъра, само че стартира да се свива разликата сред България и Европейския съюз, тъй че чакам един равномерен развой, който да продължи интензивно ", разяснява финансовият министър.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР