Работилници по градско градинарство за начинаещи ще се проведат тази

...
Работилници по градско градинарство за начинаещи ще се проведат тази
Коментари Харесай

Градско градинарство за начинаещи в София

Работилници по градско градинарство за начинаещи ще се проведат тази събота и неделя в София. Инициативата е на екипа на " Next Door Fair ". Проектът има за цел да разпространява локалните производители и устойчивите практики на произвеждане, както и да улесни достъпа до артикули, създадени покрай нас.   
Идеята е хората да получат съществени знания по какъв начин да посадят семена и в градски условия да съумеят да отгледат подправки, дребни зеленчуци и люти чушки, споделя Кристина Тужарова, която е изкуствовед и създател на поредицата „ История на изкуството за фенове ”.

През последните години силата и мислите ми са ориентирани към това да основа ботаническа градина, да я развия и да не преставам да се грижа за нея, споделя 33-годишният Ясен Иванов, който неотдавна е напуснал София и живее и работи на 50 километра от нея - в ихтиманското село Борика, където е трансформирал двора на баба си и дядо в ботаническа градина. Ясен отглежда над 350 растителни типа от всички континенти. Той ще бъде един от съветниците на начинаещите градски градинари през идния уикенд. 

Още за самодейността ще научите от звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР