Работи се по три основни версии за инцидент с падналия

...
Работи се по три основни версии за инцидент с падналия
Коментари Харесай

Три са версиите, по които се работи за инцидента с падналия хеликоптер край Гърмен

Работи се по три съществени версии за случай с падналия край Гърмен хеликоптер, при който почина водачът, сподели в изявление за бТВ Христо Христов, шеф на „ Националния ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз “.

Най-вероятната причина може да е краткотрайна загуба на ориентировката, по отношение на влошените метеорологични условия в региона на полета – може би гъста димка, мъгла или ниска облачност, изясни той. „ Втората евентуална причина за това е механически отвод може би на мотор или на системите за ръководство. Третата версия е влошено здравословно положение на водача след на излитането “, сподели Христо Христов.

Той означи, че повече информация по случая ще има откакто се направи цялостен оглед на мястото и се види къде са ситуирани отломките от хеликоптера и къде се намира тялото на водача. „ Може би ударът не е бил внезапен, над шубраци и дървета, по тази причина и системата за идентификация на мястото не е сработила. Това е основало компликации при откриването на авариралото средство “, изясни Христо Христов.

Този вид летателни средства нямат черна кутия, напомни той. Всяка догадка би трябвало да потвърдим или да отречем на база на обстоятелствата, на останките, които ще намерим и на останалите принадлежности на самата машина, уточни Христов. По думите му машината е изхвърчала от стадиона на село Гърмен и след излитането – три четири минути, изчезва от системата за наблюдаване на самата компания за наблюдаване на техните хеликоптери и самолети.

Българска телеграфна агенция напомня, че хеликоптерът от гражданската авиация, е пръскал против вредители. Той е изхвърчал от село Гърмен през вчерашния ден, с цел да се прибере в базата в Пловдив, след което е изгубена връзка с него. В акцията по издирването се включи и вертолет „ Кугар “ от Военновъздушните сили.

Хеликоптерът и тялото на починалия водач са открити нощес в бездна, дълбока към 50 метра, покрай село Гърмен.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР