Работещите в туристическата индустрия на Турция, включително тези в 5-звездните

...
Работещите в туристическата индустрия на Турция, включително тези в 5-звездните
Коментари Харесай

Турският туризъм се оплаква: иска заплати като в Испания

Работещите в туристическата промишленост на Турция, в това число тези в 5-звездните хотели, са възмутени от обстоятелството, че испанските им сътрудници печелят 7 пъти повече. В същото време отговорностите на личния състав в двете страни са съвсем идентични, размерът на работата на процедура е същият. Затова в този момент турците, заети в този значим за страната отрасъл, желаят да живеят по същия метод. Експертът Керим Думан отворя очите на локалните хора за суровата реалност, коментарът му е оповестен от вестник Turkiyeturizm, написа tourprom.ru.
 Стачка на публицисти от BBC Турция поради ниски заплати
Стачка на публицисти от BBC Турция поради ниски заплати

Положението със заплащането в медийния бранш на ръководената от Ердоган Турция става все по-тежко

Анталия, като столица на туризма в Турция, през 2021 година, в подтекста на пандемията на ковид, затвори туристическия сезон на " добра кота " - 9 милиона летовници. В същото време през годината в страната са работили 370 хиляди чиновници в туристическия бранш.

Местният личен състав обаче изпитва изключително натоварване през зимния сезон. От 422 петзвездни хотела в курорта Анталия е отворена единствено една трета - 135 обекта. И всичко в името на платежоспособните немски посетители, които драговолно дават бакшиш на туристическите служащи. Напоследък обаче не са пристигнали толкоз доста немски туристи, колкото биха желали турците.

Както отбелязва изданието, в подтекста на икономическата рецесия в страната чиновниците в туристическия бранш разчитат на бакшиши, защото на фона на пандемията заплатите им са паднали толкоз доста, че са се трансформирали в едни от най-ниските в турския лист на специалностите. Преди няколко години обстановката беше друга.

Сега междинната заплата в републиката е 2 800 - 4 250 лири (около 380 - 560 лв. при настоящия курс на лирата на Българска народна банка, бел ред.). И за тази сума турците работят на цялостни смени в границите на цялостен месец.

" Условията на работа в хотелите, отворени през зимата, са доста сложни. Но в днешната обстановка е доста мъчно да се откри работа. Туристическите служащи би трябвало да устоят ", цитира изданието един чиновник от тази сфера.
 Турция ще посрещне 40% растеж на инфлацията през 2022-а
Турция ще посрещне 40% растеж на инфлацията през 2022-а

Миналата растежът на цените в Турция доближи рекордни стойности за последните 19 години

Според юриста Керим Думан всеки ден става все по-трудно за туристическите служащи. Той обърна внимание на почти идентичното количество работа, само че несъответствието сред заплащането на чиновниците в туризма в Турция и средиземноморските страни.

" Туристически служащ в Испания печели 12 евро на час. Персоналът там получава 7-8 пъти повече от сътрудниците си в Турция ", сподели той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР