Работещите в Мини Марица Изток ще протестират в София с

...
Работещите в Мини Марица Изток ще протестират в София с
Коментари Харесай

Работещите в Мини Марица Изток ще протестират в София

Работещите в " Мини Марица Изток " ще стачкуват в София с искане за повишение на цената на добиваните в комплекса въглища най-малко с 15 %. Шествието ще тръгне по обед от площад " Александър Батенберг " до Министерството на енергетиката.
Миньорите упорстват за нарастване на цената на добиваните въглища, с цел да могат мините да бъдат финансово и механически обезпечени. Те оповестиха, че акцията им е протестен поход за избавяне на въгледобива. Председателят на Миньорската федерация на Конфедерация на труда " Подкрепа " Владимир Топалов съобщи: " По тази тематика приказваме повече от 10 години и нещата към този момент стигнаха до такава степен, че не можем да изпълняваме стратегиите по здравословни и безвредни условия на труд. Трябва да се търси решението, а решението е нарастването на цената на въглищата ".
Синдикалните организации на КНСБ от мини " Марица Изток " ще се включат в митинга. Темата за повишение на цената на въглищата с 15 на 100 беше разисквана в петък и с министъра на енергетиката Теменужка Петкова с присъединяване на президентите на " Подкрепа " и КНСБ Димитър Манолов и Пламен Димитров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР