Работещи в заведения и граждани се събраха на протест пред

...
Работещи в заведения и граждани се събраха на протест пред
Коментари Харесай

Протест пред полицията в Пловдив заради голия обиск в дискотека

Работещи в заведения и жители се събраха на митинг пред постройката на Областната дирекция на полицията в Пловдив. Протестът е под надпис " Няма да поносим ", а повода е скандалната акция в пловдивска дискотека на Гергьовден, когато 400 посетители на клуба бяха разсъблечени и обискирани от чиновници на пловдивската полиция.



Протестиращите носеха плакати с надписи „ Оставете ни да работим ”, „ Не сме нарушители ”, „ Не на произвола ”, „ Оставка, незабавно ”, а някои от тях бяха поставили " голи " престилки.



„ Някой би трябвало да даде пояснение за какво към момента не са подадени оставки “, сподели Ричард Алибегов - ръководител на Българската асоциация на заведенията, който дойде от София особено за митинга.

„ Въпреки обстановката, в която се намираме, те отхвърлиха среща с нас. Най-вероятно ще продължим с митингите и в други градове. Ще желаеме оставката на пловдивското управление. Ако това не се случи, май ще би трябвало да желаяме оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев за бездействието “, добави той. На митинга присъстваше и Алексей Петров, изпълнителен шеф на Съюза за стопанска самодейност на жителите.



Протестиращите бяха отпратени. Бе им обяснено, че шефът на полицията има неотложни задължения.

" Протестите няма да спрат до момента в който не забележим, че настояванията ни са чути и че има резултат от дейностите ни. Някой би трябвало да поеме отговорност и да понесе последствията за станалото ", изрично обявиха участници в мероприятието.

Протестът мина без непотребна ескалация на напрежението. В едномесечен период прокуратурата следва да разгласи резултатите от започнатата инспекция по случая.





Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР