Работата в инвестиционната сфера е изтощителна, но някои хора не

...
Работата в инвестиционната сфера е изтощителна, но някои хора не
Коментари Харесай

Шеф на инвестиционен фонд напусна, за да лежи на плажа и да не прави нищо

Работата в капиталовата сфера е изтощителна, само че някои хора не мога да й се наситят, доказателство за което е на взор безкрайния блян на сполучливи вложители, като Уорън Бъфет и Карл Айкан, които са на 91 и 86 година, респективно.

Така че е необичайност да се види релативно млад и съумял капиталов управител да се пенсионира по-рано, с цел да прекарва повече време на плажа, само че тъкмо това ще направи Андрю Формика от Jupiter Fund Management.

51-годишният основен изпълнителен шеф на основания в Лондон капиталов фонд с активи на стойност 68 млн. $ разгласи, че ще напусне компанията през октомври и ще се насочи към плажа в родната си Австралия.

"Просто желая да си седнал съм на плажа и да не върша нищо. Не мисля за нищо друго, " съобщи Формика пред Bloomberg тази седмица. Той живее във Англия от три десетилетия и твърди, че персонални аргументи са в основата на неговото овакантяване, включително желанието му да бъде по-близо до родителите си.

Преди Jupiter, Формика реализира сливането през 2017 година на щатската фондова компания Janus и английската Henderson, само че в последна сметка изгуби последвалата борба за лидерската позиция в Janus Henderson през 2018 година Работата на Формика евентуално не е станала по-лесна, когато се причислява към Jupiter през 2019 година, който регистрира отлив на средства на клиенти в четири следващи години.

Формика ще бъде заместен от Матю Бийзли - основен капиталов шеф на Jupiter, и ще напусне поста си на 1 октомври, тъкмо в точния момент за летния сезон в Австралия, написа Insider.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР