Работата трябва да е без заплащанеВъв фирмите договарят надницатаПраво на

...
Работата трябва да е без заплащанеВъв фирмите договарят надницатаПраво на
Коментари Харесай

Дават два дни отпуск за доброволчество

Работата би трябвало да е без възнаграждение
Във компаниите договарят надницата

Право на два дни спомагателен отпуск за присъединяване в доброволческа активност ще имат служащите и чиновниците. Това планува план на напълно нов Закон за поощряване на доброволчеството, който е пуснат за публично разискване.

По време на двата дни доброволческа активност държавните чиновници ще получат надници, като че ли са излезли в годишен заплатен отпуск, плануват измененията. Но обстановката за хората, работещи в частни компании, е друга. Предложението е за двата дни отпуск за присъединяване в доброволческа активност възнаграждението да е съгласно плануваното в груповия трудов контракт или по съглашение сред служащия или служителя и работодателя. Това значи, че от работодателя ще зависи дали да изплати цялостната заплата на хора, които в границите на два дни отпуск вземат участие в доброволческа активност.

Участниците в доброволчески акции не би трябвало да получават заплащане, планува проектозаконът. Те може да получават обезщетения за пазаруване на работно облекло и защитни средства, за направени разноски за път, настаняване и храна, за заплащане на нужни медицински услуги и ваксини.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР