Работата по обезопасяването на дерайлиралите цистерни край Ветово продължава. Горивото

...
Работата по обезопасяването на дерайлиралите цистерни край Ветово продължава. Горивото
Коментари Харесай

Продължава обезопасяването на цистерните край Ветово, взривната опасност не е отминала

Работата по обезопасяването на дерайлиралите цистерни край Ветово продължава. Горивото към този момент е източено, само че към момента три от тях са заклещени от удара една в друга и изтеглянето им е доста мъчно. В момента екипи на пожарната не престават да търсят разновидности по какъв начин да ги откачат по безвреден метод, с цел да се освободи железопътното трасе.

Четвърто денонощие откогато пожарните екипи и полицията охраняват мястото.

Заклещените цистерни, макар че са с източено гориво, съставляват опасност. Според пожарникарите, има остатъчно количество от него, което въпреки всичко не може да се източи на този стадий.

" Няма заплаха за популацията и обитаемоте места, екипи правят действия по обезопасяване. Останали са 3 железопътни цистерни, в които горивото е източено, само че е останало лимитирано количество бензин. Поради това, че бензинът има необятни граници на взривяване и образува с въздуха паро-въздушен размер взривната заплаха не е отминала ", съобщи началникът на " Пожарна сигурност " във Ветово основен контрольор Попов.

По думите му е построена площадка за тежкотоварни кранове, с цел да се изтеглят цистерните и стоманеният път да бъде освободен в къси периоди.

" Днес се чака да дойде профилирана компания за обезопасяване на цистерните. Ще бъдат промити, ще се вземе проба, с цел да стане ясно дали има заплаха от детонация. Очаква се през днешния ден да завърши обезопасяването ", сподели още основен контрольор Попов.

Репортер: Теодор Стамболиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР