Работата на компютър от парка или от вкъщи крие рискове.

...
Работата на компютър от парка или от вкъщи крие рискове.
Коментари Харесай

Работата от вкъщи излага на риск файлове и данни

Работата на компютър от парка или от у дома крие опасности. Хакери могат да стигнат до фирмени секрети, да наблюдават служебна преписка и да пращат фактури, предизвестяват специалисти по киберсигурност, предава БТВ.

Заради рецесията с ковид в адвокатската адвокатска фирма на Димо Господинов имат подготвеност да работят отдалечено, само че единствено при избрани правила.

„ Ние имаме вътрешни правила за сигурност, които – в случай че се съблюдават, работата и от офис и от у дома е еднообразно сигурна “, съобщи адвокатският асистент Александър Александров.

„ Ползват се единствено устройствата, които компанията обезпечава, а не всеки употребява каквото си желае. При нас е неразрешено при работа от отдалеченост да се работи на обществени места. Може да се работи единствено в дома, в домашни условия. Не може да си вземеш преносимия компютър и да работиш в парка “, изясни юрист Димо Господинов.

Причината - хакерите елементарно пробиват безжичните мрежи в заведенията и парковете и елементарно влизат с вирус в пощата.

„ Когато бъде инфектиран компютърът, той се трансформира в отворена врата за всеки един хакер по този начин, че да придобие информация. Това са пароли за достъп до разнообразни запаси, това са банкови разплащани посредством Е-банкиране, тъй че е безусловно неуместно – за потребление на такава мрежа “, сподели Явор Колев, народен съветник по киберсигурност.

Дори и през един чиновник може да се стигне до цялата фирмена информация.

„ В този смисъл би трябвало да се употребяват компютърни системи, с които да не се достъпва до обществени мрежи, тъй като там се генерира голям трафик, който е злотворен “, добави Явор Колев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР