Работа на държавата е да прави непрекъсната комуникация към родителите.

...
Работа на държавата е да прави непрекъсната комуникация към родителите.
Коментари Харесай

Яна Алексиева, Асоциация Родители: Мерките закъсняха, училищата имат нужда от подкрепа

Работа на страната е да прави непрекъсната връзка към родителите. Може би закъсняхме с всички ограничения. Това сподели Яна Алексиева от  Асоциация " Родители " в утринния блок на Българска национална телевизия.

По думите на Алексиева ограниченията не потеглиха към възрастните, с цел да запазят децата. Децата ни са тези, които са на напред във времето – първи да съблюдават ограниченията, първи да бъдат лимитирани и първи да бъдат затворени. Училищата вършат всичко допустимо да съблюдават ограниченията, само че се вижда, че има потребност от поддръжка, настоя Яна Алексиева.

Тя добави, че е извънредно значимо всичко да се имунизираме, само че децата губят обществени умения, физическо развиване и познания, в случай че още веднъж бъдат затворени.

Според нея зелените документи са добър вид, само че би трябвало да им бъде обещано време. Те са ясна мярка, която ще може да контролира ковид. Тестовете са друга огромна болна тематика, уточни Яна Алексиева. 

Тя има вяра, че учителите вършат това, което могат, само че би трябвало да бъдат подкрепени и на локално равнище.

Юлиан Петров от профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “, който се включи на директна телефонна линия по Българска национална телевизия, съобщи, че в учебните заведения нещата не са толкоз страшни и най-добре се съблюдават разпоредбите и ограниченията. В учебните заведения нещата са доста подредени, съблюдават се всички правила, като би трябвало да спомагат за всички правила, които се взимат, прикани Юлиян Петров.

Той се надява тъмночервената зона да бъде една-две седмици преди намаляването на случаите в съответния град и община. Мерките би трябвало да бъдат на равнище община, а не на равнище област. Трябва да имаме най-вече присъствено образование и минимум да се минава към електронно образование, настоя Юлиян Петров.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР