Quavo се отправя към Вашингтон, окръг Колумбия, за да повиши осведомеността относно превенцията на насилието с оръжие

...
Куаво, който загуби своя племенник и колега от Migos Takeoff
Коментари Харесай

Куаво, който загуби своя племенник и колега от Migos Takeoff заради насилие с оръжие миналата година, превръща скръбта си в действие.

Номинираният за Грами рапър и филантроп обедини усилията си с Community Justice Action Fund, за да се срещне с членове на Конгреса във Вашингтон, окръг Колумбия, в сряда за панелна дискусия относно превенцията на насилието с оръжие.

Воден от преподобния сенатор от Джорджия Рафаел Уорнок, панелът обсъди ефективни стратегии за намеса в общността, както и насилието с оръжие в родната Джорджия на Куаво и силата на изкуството и културата в застъпничеството срещу насилието с оръжие.

„Музиката е разказване на истории и никой не може да разкаже моята история по-добре от мен. За мен и семейството ми борбата срещу насилието с оръжие е лична и няма да забравим“, каза Куаво в изявление за CNN. „Ние идваме в Вашингтон, носейки гласовете на милиони семейства с нас, които са били наранени от този вид насилие.“

Quavo видян в DC тази седмица. Quavo се вижда в DC тази седмица. Фондация Ракета

Художникът беше съсипан от смъртта на Такеоф, който беше застрелян и убит миналия ноември извън частно парти, на което двамата присъстваха в Хюстън, Тексас. По време на смъртта си Такеоф беше на 28 години.

Майката на Такеоф придружи Куаво до столицата на страната за събитието.

След смъртта на своя любим племенник и член на групата, Куаво се превърна в твърд защитник на превенцията на насилието с оръжие, което включва създаването на Rocket Foundation.

„Фондацията Rocket се свързва с Community Justice и лидерите на нашата нация по време на ALC (Годишна законодателна конференция), за да говорим за това, от което се нуждаем от политиците, за да изградим по-безопасно бъдеще за нашите общности“, каза Куаво. „Заедно, с решения, които идват направо от сърцето ми и нашите квартали, можем да се справим с това насилие директно и да спасим животи.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР