Qualcomm спечели съдебното дело срещу Apple в Китай, а съдът

...
Qualcomm спечели съдебното дело срещу Apple в Китай, а съдът
Коментари Харесай

Qualcomm постигна забраната на продажбите на iPhone в Китай

Qualcomm завоюва правосъдното дело против Apple в Китай, а съдът удовлетвори настояването на компанията за възбраната на продажбите на някои модели iPhone в Китай.

Народният съд на град Фуджоу забрани вноса и продажбата на моделите iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. Съдът реши, че в тези смарт телефони нелегално се употребяват технологии, правата на които принадлежат на Qualcomm. По-точно, това са особеностите на сензорното ръководство и на редактиране на фотосите.

Юристите на Apple изрично не са съгласни със правосъдното решение и имат намерение да го оспорят. Според тях, съдът е забелязал нарушавания в смарт телефоните, работещи под ръководството на операционната система iOS 11, до момента в който в новата iOS 12 не се нарушават никакви патенти на Qualcomm.

Засега не се знае по кое време тъкмо ще влезе в действие възбраната за продажбите на iPhone в Китай. Към сегашен ден моделите Phone 7, 7 Plus, 8 и 8 Plus са налични в китайския интернет магазин на Apple. Продажбите на моделите iPhone 6s, 6s Plus и X бяха прекъснати през месец септември тази година след анонса на айфоните от последващо потомство.



След публикуването на тази вест, цената на акциите на Apple падна с още 1,5% и в този момент една акция на американския софтуерен колос коства едвам $166 . Да си напомним, че при започване на месец октомври акциите на Apple бяха на равнище $232.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР