Qualcomm представи нова серия от специализирани процесори, предназначени за изграждането

...
Qualcomm представи нова серия от специализирани процесори, предназначени за изграждането
Коментари Харесай

Qualcomm представи нови процесори за интелигентни камери

Qualcomm показа нова серия от профилирани процесори, предопределени за построяването на интелигенти камери.
Новата фамилия чипове се назовава Vision Intelligence Platform и с нейна помощ е допустимо лесното създаване на камери с логаритми, включващи детайли на изкуствен интелект. Вградена е хардуерната поддръжка за култивиране на изображенията в екстремално комплицирано осветление на обектите, за стабилизация на изображението, за осъществяване на компютърно зрение и други модерни функционалности. Не се постанова потреблението на предходните мобилни чипове и се получава доста по-добър резултат спрямо предходните решения.

Първите два процесора от тази серия са чиповете QCS605 и QCS603, които нямат нищо общо с семейството Snapdragon 600. Това са профилирани чипове, предопределени за Wi-Fi камери. Моделът 605 поддържа резолюция до 4К при скорост до 60 фрагмента в секунда, а 603 – до 4К/30 FPS. Qualcomm към този момент изпрати първите партиди от тези чипове на своите сътрудници за тестване. Първите устройства с новите QCS се чака да се появят през втората половина на тази година.

Процесорите могат да се употребяват в на процедура всички камери – екшън камери, охранителни камери, 360 градусови камери и даже за компютърното зрение на роботите. Поддържа се многопоточна транслация, обработка на панорамно видео и още доста други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР