Путин се надява да намалее подкрепата за Украйна и планира

...
Путин се надява да намалее подкрепата за Украйна и планира
Коментари Харесай

Bloomberg: Путин се надява да намалее подкрепата за Украйна и планира война на изтощение

Путин се надява да намалее поддръжката за Украйна и възнамерява война на безсилие. Той няма желание да спре военната експанзия против Украйна и възнамерява война на безсилие. В проектите си за навлизане ръководителят на Кремъл се надява да понижи поддръжката на Киев от западните страни.

Въпреки обстоятелството, че окупационният контингент на Руската федерация не може да направи пробив на фронта в Украйна и напредва постепенно, Путин към момента е решен да завоюва на бойното поле, макар загубите.

На фона на скорошното си „ преизбиране “ за още един шестгодишен мандат на власт, ръководителят на Кремъл се пробва без доказателства да упрекна Украйна в хипотетично присъединяване в терористичната офанзива в Подмосковието на 22 март и да продължи окупационната акция, откакто предходните дипломатически контакти със Съединените щати завършиха в края на предходната година нищо, споделиха пред изданието четирима специалисти, осведомени с военната тактика на Кремъл.

Според представителите на Щатите те не виждат признаци, че съветският деспот е бил сериозен в желанието си да откри метод за преустановяване на военните дейности в края на 2023 година Те отхвърлиха концепцията за договаряния за „ помирение “ без присъединяване на Украйна.

Сега Путин евентуално ще ескалира. Неговата цел е победа “, сподели Олексий Мухин, началник на Московския център за политическа информация. Тази организация дава консултантски услуги за Кремъл.

Той добави, че Руската федерация „ е подготвена да продължи този спор толкоз дълго, колкото желае “.

Bloomberg написа още, че недоказаните изказвания на Кремъл за хипотетичното съществуване на „ украинска диря “ в терористичната офанзива край Москва основават спекулации, че съветските управляващи може би приготвят почвата за ескалация на войната, в това число допустима готовност на резервисти макар стопански провокации и последици за страната.

Наскоро ръководителят на Министерството на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу съобщи, че до края на годината Кремъл възнамерява да образува 2 нови сборни армии, 14 дивизии и 16 бригади. В момента руснаците притеглят новобранци с обещанието за обилно възнаграждение и имат за цел да наемат минимум 250 000 бойци до 2024 година

В същото време, съгласно обявата на Bloomberg, Русия, заради неналичието на войски, сега може да има проблеми с провеждането на нови огромни офанзиви, с цел да може, както мечтае. Кремъл, да превземе градове като Харков и Одеса, изключително за опитите за основаване на „ буферна зона “ на Путин в Украйна.

„ Не имам вяра в възможното завладяване на Харков. Кремъл няма задоволително сили за такава задача, а градът е прекомерно огромен. За същински пробив в тази война Русия се нуждае от доста по-добри информационни качества, доста по-високо- високоточно оръжие и доста повече хора “, изрази мнение водачът Руслан Пухов от Центъра за разбор на тактиките и технологиите на Московския изчерпателен център за защита.

Говори за подготовката на Руската федерация за вероятно нахлуване

Припомняме, по-рано в изявление за CBS News президентът Володимир Зеленски сподели, че все още обстановката на фронта е нормализирана след зимното утежняване. Държавният глава означи, че Русия евентуално готви нова атака, която може да се организира в края на май или през юни.

Според главнокомандващия на украинските въоръжени сили Александър Сирски, при положение на вражеско нахлуване, Харков ще се трансформира във „ съдбовен град “ за руснаците.

Наскоро съветникът на ръководителя на кабинета на президента Михайло Подоляк се обърна към съдружниците на Украйна с значимо изказване, в което акцентира, че Русия хвърля всичките си запаси във войната, а война от този тип има единствено военни решение.

Източник – Bloomberg /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР