Путин се надява, че САЩ ще се поколебаят и ще

...
Путин се надява, че САЩ ще се поколебаят и ще
Коментари Харесай

Лойд Остин: Путин се надява, че САЩ ще се поколебаят и ще оставят Украйна в смъртна опасност

Путин се надява, че Съединени американски щати ще се поколебаят и ще оставят Украйна в смъртна заплаха. Националната сигурност на Съединени американски щати в този момент зависи от решителността на Вашингтон да поддържа Киев. Това предизвести министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в границите на чуване пред сенатската комисия по въоръжените сили, излиза наяве от прессъобщение на формалната интернет страница на Пентагона.  

" Нашата сигурност в тези бурни времена зависи от решимостта на Америка. Путин залага, че Съединени американски щати ще се поколебаят, ще изоставят нашите другари и ще оставят Украйна в смъртна заплаха. Ако Кремъл надделее в Украйна, това ще насърчи евентуалните агресори по света и Съединени американски щати ще бъдат доста по-малко сигурни, в случай че Путин победи в Украйна “, изрази убеденост военният министър на Вашингтон.

Остин акцентира, че американското безучастие ще изложи на риск свободния свят и ще сътвори риск от " невъобразими разноски и рискове “. Както изясни министърът, Китай и други страни наблюдават обстановката към Украйна, дейностите на Русия и реакцията на Съединени американски щати.

Той означи също, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), макар преимуществото на Руската федерация в човешки и материални запаси, са свършили " забележителна работа “ - те са съумели да си възвърнат към 50% от територията, завладяна от войските на Москва от началото на войната. Остин съобщи, че Украйна не желае сътрудниците да се борят за нея, а единствено желае средства, с цел да поддържа личните си старания.

" Без помощ за сигурността те няма да могат да си обезпечат обезверено нужните им системи за противовъздушна защита, от които се нуждаят, с цел да защитят своите хора, а другите им защитни качества ще атрофират “, заключи Остин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР