Путин нарече загубите на бойното поле в Украйна обща трагедия

...
Путин нарече загубите на бойното поле в Украйна обща трагедия
Коментари Харесай

Владимир Путин: Това, което се случва е трагедия, но вината не е наша

Путин назова загубите на бойното поле в Украйна „ обща покруса ” и съобщи, че продължава да счита украинците за „ приятелски народ ”
Владимир Путин разгласи, че Русия не носи виновност за войната в Украйна, добавяйки, че и двете страни „ споделяли обща покруса ”.  По време на послание на годишното съвещание на висши военни съветският президент сподели, че продължава да вижда Украйна като „ приятелски народ ”. Той твърди, че спорът е „ резултат от политиката на трети страни ”.

Путин съобщи, че Западът е „ промил мозъците “ на постсъветските републики, като се стартира с Украйна. Той добави: „ В продължение на години се опитвахме да изградим добросъседски връзки с Украйна, предлагайки заеми и евтина сила, само че не се получи ”.

„ Няма в какво да ни обвинявате. Винаги сме гледали на украинците като на приятелски народ и към момента мисля по този начин ”.

„ Това, което се случва в този момент, е покруса, само че виновността не е наша ”, добави той.

За първи път Путин призна, че процесът по активизирането на 300 000 резервисти през септември не е протекъл безпрепятствено. „ Частичната готовност, която беше осъществена, разкри някои проблеми, както всички добре знаят, които би трябвало бързо да бъдат позволени ”, сподели президентът. Путин добави, че няма ограничаване за сумата, която Русия е подготвена да похарчи.

Министърът на защитата Сергей Шойгу предложи повишение на възрастовия диапазон за наложителна съветска военна работа. Съгласно настоящия закон руснаците на възраст 18-27 години могат да бъдат призовани за наложителна военна работа - в този момент господин Шойгу предлага това да обгръща жители на възраст 21-30 години.

Шойгу също разгласи проекти за основаване на бази в два пристанищни града - Бердянск и Мариупол - завладяни по време на съветската атака. Обръщението идва по време на визитата на украинският водач Володимир Зеленски в Съединени американски щати.

Това е първото му посещаване отвън Украйна след нахлуването на Русия преди 10 месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР