Путин използва всички средства и оръжия, които притежава, на първо

...
Путин използва всички средства и оръжия, които притежава, на първо
Коментари Харесай

Ердоган: Европа жъне това, което е посяла. Путин използва вс...

„ Путин употребява всички средства и оръжия, които има, преди всичко природния газ (...) Мисля, че Европа ще има съществени проблеми тази зима “. Това съобщи турският президент, оповестява френският в. " Фигаро ", базирайки се на Агенция Франс Прес.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна за енергийната рецесия в Европа глобите против Русия, употребявайки аргумента на Кремъл. „ Европа жъне това, което е посяла. Отношението на Европа към Владимир Путин и глобите го накараха, без значение дали го желаеме или не, да каже: „ Ако вие вършиме по този начин, аз ще направя това “, сподели турският президент на конференция в Анкара, написа изданието. 

„ Путин употребява всички средства и оръжия, с които разполага, преди всичко природния газ. Ние не го желаеме, само че мисля, че Европа ще изпита съществени проблеми тази зима “, добави Ердоган, като сподели, че Турция няма да срещне „ такива проблеми “.

Кремъл увери в понеделник, че прекъсването на доставките на съветски газ за Германия посредством стратегическия газопровод " Северен поток " е само по виновност на Запада, защото техните наказания попречват, съгласно Москва, поддръжката на газовата инфраструктура. „ Проблемите с изпомпването (на газ) породиха поради глобите на западните страни. Няма друга причина за тези проблеми “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Европейският съюз взе решение за последователно ембарго върху вноса на съветски нефт и петролни артикули. Освен това постави завършек на закупуването на въглища, само че съветският газ, от който е доста подвластен, в не е обиден, прибавя " Фигаро ".

Турция от своя страна поддържа положителни връзки както с Москва, по този начин и с Киев. Тя даде на Киев военни дронове, само че отхвърли да се причисли към западните наказания, наложени на Русия след началото на нейната атака в Украйна. Реджеп Ердоган разгласи при започване на август съглашение за отчасти заплащане в рубли на доставките на съветски газ за Турция. Споразумението би трябвало да разреши на Русия да продължи да доставя Турция посредством газопровода " Турски поток ", пресичащ Черно море. През 2021 година Русия представляваше към една четвърт от вноса на нефт в Турция и 45% от природния газ, написа още " Фигаро ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР