Путин благодари на руснаците за издръжливостта, солидарността и патриотизма и

...
Путин благодари на руснаците за издръжливостта, солидарността и патриотизма и
Коментари Харесай

Извънредна реч на Путин за метежа и отговор на ”Вагнер frognews.bg

Путин благодари на руснаците " за издръжливостта, солидарността и патриотизма и означи, че всяко изнудване и ужас са обречени на неуспех ". " Въоръженият протест по този начин или другояче щеше да бъде сподавен ", съобщи той.

 

" Организаторите на протеста, като предадоха своята страна, своя народ, предадоха и тези, които бяха въвлечени в закононарушението ", съобщи Путин с ядосан звук. Като уредници той уточни Запада и " неонацистите от Киев ". " Именно подобен излаз – братоубийство – желаеха враговете на Русия: и неонацистите в Киев, и техните западни настойници, и всевъзможни национални предатели. Те желаеха съветските бойци да се избиват между тях, да убиват военни и цивилни, тъй че най-после Русия да загуби и обществото ни да се раздели, да се задуши в кървава гражданска битка. ", сподели съветският президент.

 

Путин благодари на командирите на " Вагнер ", които стопираха на последния рубеж преди Москва. " Сега те имат опция да сключат контракт с съветското министерство на защитата, други силови структури или да отидат в Беларус. Това е техният избор – изборът на воини, осъзнали грешката си. ", сподели Путин и съобщи, че съблюдава обещанието си, обещано посредством Лукашенко в събота. Беларуският президент преговаряше с Пригожин по време на протеста. Днес Пригожин съобщи, че Лукашенко е поел ангажимент ЧВК " Вагнер " да бъде непокътната, само че доколкото излиза наяве от изказването на Путин, това няма да се случи. Т.нар. " музиканти " или би трябвало да се влеят в постоянната съветска войска, или да се приберат вкъщи си, или да заминат за Беларус.

 

В изказването си Путин за първи път загатна и починалите съветски водачи, които бяха пратени да обстрелват колоните на " Вагнер ". Обяви ги за национални герои, като не посочи броя на починалите. Смята се, че са 13. Имаше известие, че и беларуският президент ще направи изключително послание, само че то бе анулирано за на следващия ден.

Въпреки че Песков разгласи изключителната тирада на президента за съдбоносна, Путин не сподели нищо за ориста на Пригожин, нито за организационните заключения след протеста. Т.е. какво ще стане с министър Шойгу и шефа на Генщаба Герасимов.

 

Въпреки изказванията на Песков в събота, че делото за метежа ще бъде прекъснато, през днешния ден Путин назова случая протест, а дейностите на метежниците - изменничество. Бяха изказани думи на признателност към вагнеровците " за тяхната патриотична позиция по време на специфичната военна интервенция ".

 

Проправителствените " Телеграм " канали оповестиха за идни кадрови промени, в това число за вероятно назначение на Алексей Дюмин - някогашен телохранител на Путин, в този момент губернатор, на управителна позиция, само че това също не се случи.

 

В " Телеграм " канала на " Вагнер " незабавно се появи коментар: Путин приказва 3 минути. Защо? Остава чувството, че Путин е сигурен, че цялата страна, както и той, не четат Телеграм- канали, нищо не виждат с очите си, а живеят единствено с изключителните обръщения на Путин. " В други канали просто попитаха: " Какво му беше съдбоносното? Може би армията ще арестува в този момент всеки, който не е схванал защо става дума... "

Един от каналите заключи: " Русия е страната, в която за присъединяване във въоръжен бунт ти оферират контракт с Министерство на защитата или трудоустрояване зад граница. "

 

След изключителното послание Песков заяви, че Путин заседава с ръководителите на силовите ведомства. Участват основният прокурор Краснов, вътрешният министър Колоколцев, министърът на защитата Шойгу, шефът на ФСБ Бортников, ръководителят на Росгвардията Золотов, шефът на НСО Кочньов, шефът на следствието Бастрикин и шефът на кремълската администрация Вайно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР