Пуснахме това съобщение, защото обстановката около нас не е спокойна.

...
Пуснахме това съобщение, защото обстановката около нас не е спокойна.
Коментари Харесай

Кунчев успокои за морбили: За предстоящи епидемии не може да се говори

" Пуснахме това известие, тъй като ситуацията към нас не е спокойна. Вносът постоянно е вероятен, само че за идни епидемии не може да се приказва. Искам да напомним да се ревизира имунизационният статус и там където има закъснение на имунизацията да се направи. " Това съобщи националният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев по тематиката с допустима зараза от морбили.
На въпрос дали възрастните хора са застрашени, Кунчев отговори: " Много от нас са я изкарвали, доста от нас имат имунитет. Малко евентуално е да се повтори болестта. "
Националният здравен контрольор дефинира като " дребен епидемиологичен гърмеж " случаите на морбили от 2017 година в Пловдив и Пазарджик , които тогава бяха оповестени, като " епидемии. "
Той добави още в изявление за Нова телевизия, че " като диагностика болестта не е мъчно, всеки доктор може да го познае. Морбилният вирус се насочва към нервната система, рядко, само че има случаи на затруднения. Особено при закъсняло лекуване затрудненията са тежки. В всеобщия случай минава доброкачествено, в 90% минава без остатъчни феномени, в 10% - по-тежко, а в 1% - с тежки затруднения . Ваксиналното покритие се движи сред 90 и 92%, което не е неприятно. "
Кунчев посочи, че епидемиологични стойности за грипната вълна ще доближат своя пик към края на месеца. Според експертите времето, в което заболеваемостта от грип е висока не е уместно за слагането на ваксина.
Припомняме, че през последните дни имаше апел от страна на Министерство на здравеопазването за имунизиране против морбили. На 8 януари проф. Кантарджиев също заприказва за зараза. Въпреки случаите в Румъния, които досега са всявали суматоха, покачване на заболеваемостта там не е записана, в противен случай - даже има понижение на случаите на морбили.
Припомняме, че на 25 юни предходната година проф. Кантарджиев сподели, че морбили е една детска шарка, която всички сме карали и заплашва живота на детето, когато няма здравна помощ. Също по този начин огромна част измежду случаите на морбили у нас през лятото на 2017 година бяха измежду към този момент ваксинираните деца. Паниката за опасност от морбили се случва в разгара на грипния сезон - време, извънредно неуместно за имунизиране на дребни деца, защото това покачва риска от появяването на нежелани странични реакции след имунизиране.
Важно е да се знае, че имунизацията, която се слага, не е единствено против морбили, а съдържа и живи варианти на паротит и рубеола.
Също по този начин, макар известните внушения, че най-вече неимунизираните са изложени на риск от морбилна зараза при среща с патогена, изследвания демонстрират, че морбили се популяризира сполучливо и измежду популации с 99% имунизирани лица (Gustafson et al., 1987; Chen et al., 1989; Boulianne et al., 1991), както и други високи проценти болни, които са изцяло имунизирани (Faneye et al., 2015; Gupta et al., 2015; Vaidya et al., 2016; MMWR, Sept. 02,1988/37(34);527-31), в това число при лица с авансово потвърден ваксинален имунитет, солидни антитяло-отговори и явяващи се заразоносители, което акцентира нуждата от задълбочени епидемиологични и лабораторни проучвания при подозрение за морбили, без значение от имунизационния статус (Rosen et al., 2011).
Други създатели изследват епидемиологичен гърмеж на морбили, настъпил в гимназия с документирана имунизация в 98% и разискват неуспеха на имунизацията, като явно съответно имунизирани лица популяризират болестта (Nkowane et al., 1987). .
Официална информация на Европейския център за надзор и предварителна защита на болесттите сочи, че в интервала 1 ноември 2016 година - 31 октомври 2017 година 87% от заболелите от морбили са били неимунизирани. В най-пострадалата от епидемията страна - Румъния, процентът е даже по-висок - 95% от случаите не са имали сложена ваксина. МПР е жива ваксина. Известно е, че рубеолният и морбилният вируси се екскретират от фаринкса сред 7-ия и 28-ия ден след имунизацията, с пикова екскреция на 11-ия ден (КХП на Приорикс). Няма данни екскретираните ваксинални вируси да се предават от имунизираните на податливи контактни. Липсата на данни обаче не изключва рядката опция за предаване на вируса на контактен с имунизирания, изключително при имунокомпрометирани лица. Същевременно, научни изявления потвърждават отделянето на морбилния вирус с урината (което не е разказано в КХП/листовката на препарата), като вирусната нуклеинова киселина е изолирана в проби до 14 дни след имунизацията (Rota et al., 1995; Kaic et al., 2010). Документирано е предаване на ваксиналния рубеолен вирус посредством кърмата, както и трансплацентарно на деца без доказателства за клинично заболяване.
Описаните в листовката (КХП) нежелани реакции от триваксината МПР, са: температура; обрив; зачервяване, болежка и отичане на мястото на инжектиране; морбили с намалена вирулентност (в новата КХП е посочено като морбили-подобен синдром) няколко дни след ваксинацията; менингит, енцефалит, алергични реакции; зараза на горните дихателни пътища; отит на междинното ухо; лимфаденопатия; анорексия; раздразнителност, необикновен рев, безсъние; фебрилни гърчове; конюнктивит; бронхит, кашлица; диария; повръщане; увеличение на паротидните жлези; орхит; епидидимит; паротитоподобен синдром; тромбоцитопения, тромбоцитопенична пурпура; анафилактични реакции; трансверзален миелит, синдром на Guillain-Barre, периферен неврит; Erythema multiforme; арталгия; артрит; синдром на Kawasaki.
По време на визитата си в България на 30 ноември проф. Люк Монтание - един от именитите учени на съвремието, записал против името си откритието, известно като чумата на XX век - вирусa на ХИВ насочи сериозна рецензия против имунизациите: " Трябва да бъдем рационални. Антибиотиците и имунизациите са доста значим път за предварителна защита на болесттите, само че не би трябвало да се мисли, че тези настоящи ваксини нямат нежелани въздействия по няколко аргументи. Те употребяват една субстанция, която усилва имунната мощност против микробите, само че такива добавки нормално съдържат алуминий. И този алуминий, посредством имунизацията, минава и влиза в нашия мозък, което може да бъде нездравословно. Някои тежки неврологични болести, аутизмът по-специално, може би и Алцхаймер, също се въздействат от наличието на алуминий. Така че такива ваксини би трябвало да се заобикалят ".
Според него не трябва, както преди време, имунизациите да бъдат наложителни в демократични страни, където хората могат да вършат избор: " Трябва да се знае, че такива неприятни заразявания могат да бъдат избягвани и с други средства, освен с ваксини. "


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Здравеопазване  Борисов и Ананиев откриват възобновена послеродова клиника в “Майчин дом ” Борисов и Ананиев откриват възобновена послеродова клиника в “Майчин дом ”  Кантарджиев удостовери: България е под опасност от зараза от морбили Кантарджиев удостовери: България е под опасност от зараза от морбили  В края на януари или началото на февруари може да се чака грипната зараза В края на януари или началото на февруари може да се чака грипната зараза  Министерство на здравеопазването: България е застрашена от импорт на зараза от морбили Министерство на здравеопазването: България е застрашена от импорт на зараза от морбили  Лекарствата за тежко заболели не престават да изчезват от аптеките Лекарствата за тежко заболели не престават да изчезват от аптеките Интервю Още Кметът на Сливен Стефан Радев: Проблеми постоянно ще има, въпросът е да се движим в вярна посока
Стефан Радев е кмет на община Сливен от 2015 година Той е завърш...
Кристияна Любенова: Когато знаеш какви са правата ти, не си безза Томас Енгер: Хората са запленени от скандинавския метод на живот Кметът на Габрово: През 2017-та реализирахме обекти за 30 млн. лева Иван Костов: АЕЦ " Белене " е губещ план коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Караянчева: Критиките от непознатите медии с...
Не мисля, че тръгваме неприятно, тъпо за убития жител. Такива събития се случват във всяка една европейска страна. Европа работи за сп...
Бракониери секат последните останки от Ве... 8 януари - Денят на родилната помощ или Ба... Колите на ток в Норвегия превзеха над 50%... Ген. Атанас Атанасов: Полицаите желаят пови... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Седмичен ЛЮБОВЕН хороскоп за 8-14 януари
Вълнува ви какво ще се случи в любовния ви живот тази седмица? Ето какво вещаят звездите в сантиментален проект за всяка от зодиите в хороск...
Основната версия за убийството на Петър Хр... Бизнесмен бе погубен в София Дневен хороскоп за 9 януари Съкилийник на Росен Ангелов: Той не е убие... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Измамата в клипа за европредседателствот...
Няма по какъв начин да не се влюбиш в нея от пръв взор - по този начин е озаглавен формалният клип за европредседателството на България, което на практи...
Йончева: Оградата по границата продължава... Най-знаковите неразкрити убийства по време... Захариева не изключи среща ЕС-Турция по вр... Петър Стоянов: Патриотите могат да оказа помощ...  www.expert.bg  Скопие вкара безвъзмезден градски превоз поради мръсния въздух Скопие вкара безвъзмезден градски транспор...  Саудитска Арабия раздава по 3000 $ на жителите си Саудитска Арабия раздава по 3000 $...  В България икономическото доверие се утежнява, в Европейски Съюз пораства В България икономическото доверие се вло...  Валидността на годишните винетки за 2017 година изтича на 31 януари Валидността на годишните винетки за 2017...  www.iwoman.bg  Вижте Десислава след раждането (снимка) Вижте Десислава след раждането (снимка)  За да ви покачат, би трябвало да имате тези умения За да ви покачат, би трябвало да имате тези у...  Гери-Никол сподели секси тяло по бански (снимки) Гери-Никол сподели секси тяло по бански (...  Тези 5 зодии ще имат огромен КЪСМЕТ през януари Тези 5 зодии ще имат огромен КЪСМЕТ през я...  http://www.sportlive.bg  Левски през 2017 година: Много компликации и малко реализирани цели Левски през 2017 година: Много компликации...  Лесен чоп за Юнайтед и Сити за ФА Къп Лесен чоп за Юнайтед и Сити за ФА Къп  Лудогорец може да се раздели с голмайстора си още във вторник Лудогорец може да се раздели с голмайсто...  От Сити са създали първата крачка по привличането на Санчес От Сити са създали първата крачка по п... Интервю Още Кметът на Сливен Стефан Радев: Проблеми постоянно ще има, въпросът е да се движим в вярна посока
Стефан Радев е кмет на община Сливен от 2015 година Той е завърш...
Кристияна Любенова: Когато знаеш какви са правата ти, не си безза Томас Енгер: Хората са запленени от скандинавския метод на живот Кметът на Габрово: През 2017-та реализирахме обекти за 30 млн. лева Иван Костов: АЕЦ " Белене " е губещ план Нови Най-четени Най-коментирани Кунчев успокои за морбили: За идни епидемии не може да се приказва... 18 0 Тръмп завоюва надпреварата за политик, подкопаващ най-силно свободата... 38 0 Уважаваха го всички силови групировки, тъй като беше мъж с топки... 77 0 Иск против Гугъл, тъй като компанията дискриминирала белите мъже... 61 0 Системата, сигнализираща за замърсен въздух в София, не работи... 105 0 Седмичен ЛЮБОВЕН хороскоп за 8-14 януари 6809 0
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР