Пуснаха движението по магистралата към Видин между Макреш и Бела.

...
Пуснаха движението по магистралата към Видин между Макреш и Бела.
Коментари Харесай

Пуснаха нова отсечка от магистралата към Видин

Пуснаха придвижването по автомагистралата към Видин сред Макреш и Бела. Очакванията, несъмнено са с построяването на пътя да се обезпечи бърза и комфортна връзка сред автомагистралите " Хемус ", " Тракия " и " Струма ", а трафикът да бъде изведен от обитаемоте места.

Новият сектор е с две платна за придвижване в посока, междинна разграничителна линия и банкети. Изградени са и два пътни възела, два виадукта и мост, както и жп надлез. В непосредственост до пътен възел " Бела " ще има и надзорен център за ръководство на трафика по бъдещата автомагистрала.



" Настилката е добра. Движението е облекчено и се стига доста по-бързо ", разяснява Евгени Богомилов, водач.

" Днес сме една концепция по-близо до това да имаме естествена съгласуваност сред столицата и Видин и да имаме един естествен транспортен кулоар, който да свързва гръцката и румънската граници. Много дълго чакан сектор - 13 километра и 600 метра, който ще разреши да избегнем най-трудното трасе, трасето сред Бела и Димово, да извадим трафика от това рисково трасе, да го преместим отвън самия град Димово, в същото време имаме една същинска автомагистрала ", съобщи районният министър Андрей Цеков.

По трасето минават и тировете в посока от и към Дунав мост 2. За хората в Димово извеждането на трафика от града е дълго предстоящо.

Според периодите за строителните действия, през 2027 година от Видин до Монтана ще може да се пътува по автомагистрала.

До края на тази година би трябвало да бъде приключено 30-километровото трасе сред Видин и Макреш.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР