Пуснах Христо да лети към страната, за която мечтаеше!“, каза

...
Пуснах Христо да лети към страната, за която мечтаеше!“, каза
Коментари Харесай

Нещо се ражда: След смъртта на Христо Живков, голямата му любов Вержи съобщи нещо прекрасно

„ Пуснах Христо да лети към страната, за която мечтаеше! “, сподели за „ България Днес “ писателката Виргиния Захариева. Въпреки сериозната „ ножица “ във възрастта тя е била огромната обич на артиста Христо Живков, който неотдавна загуби борбата с рака и издъхна в Лос Анджелис единствено на 48 години.
Двамата се срещат при започване на милениума в двора на НАТФИЗ, когато бъдещият Йоан Богослов от фамозната лента на Мел Гибсън „ Страстите Христови “ е едвам 25-годишен. Вержи както я назовават в литературните среди, към този момент има един брак зад тила си с красивия артист Димитри Ганев. Двамата имат наследник, само че в арт средите се приказва, че пътищата им се разделят поради плейбойския манталитет на Ганев, по който въздишат десетки елитни столични дами.
„ Аз подтиквах Христо да реализира фантазиите си. Да не стои на едно място. Да не гледа обратно, а единствено пред себе си “, показа за вестника Захариева. „ Жената на живота “ на Христо Живков довери още, че е написала цяла книга за тяхната дългогодишна връзка. „ Романът за романа им “ – „ 9 зайци “, излиза през 2009 година „ В него са разказани нашите връзки “, доверява писателката, която е и квалифициран в Швейцария психотерапевт.
В памет на починалия си любим тя е подготвила ново, допълнено издание на „ 9 зайци “, описа самата Вержи. „ Както на първото издание, по този начин и на новото ще има непретенциозно посвещение на Христо “, добави писателката
„ Без мен Христо може би нямаше да събере кураж да стане това, към което се стремеше с цялото си създание. В един миг, макар че ми беше доста тежко, му споделих: „ Освобождавам те “. И той събра сили и се откъсна от мен, и потегли “, изповяда писателката.
Тя сподели още, че на нейния обичан му било „ доста тягостно в България “. За страдание не получил жадуваното самопризнание и в Съединени американски щати.
„ След „ Страстите Христови “ Христо не получи нито една значима роля в Америка. Години наред нямаше участия. Може би и поради това заболяването го изяде “, позволява писателката.
Заедно с най-близките другари на Христо Лъчезар Аврамов, обичаната на починалия артист Живков – Петър Стоянович, Димитър Стоянович и провежда помен за него в столичната черква „ Свети 40 Седмочисленици “ на 10 май. В панихидата са се присъединили и майката на артиста и негови родственици, научи „ България Днес “. Предстои и премиерата на новото издание на „ 9 зайци “, в което Виргиния Захариева евентуално е прибавила още елементи и линии от тяхната красива и мощна любовна история.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР