Пускат от затвора в Бобов дол полицаите обвинени в убийството

...
Пускат от затвора в Бобов дол полицаите обвинени в убийството
Коментари Харесай

Сензационен обрат с петимата полицаи по делото "Чората"

Пускат от пандиза в Бобов дол служителите на реда упрекнати в убийството на Чората. Това оповестява Pirinsko.com.

По непотвърдена информация те е трябвало да изоставен зандана в 17 часа през днешния ден.

До това се стига след взето решение за обновяване на делото, заведено против тях.

Петимата наказани служители на реда по делото "Чората " влязоха в пандиза преди Великден и се надяват да бъдат освободени преди Коледа.

От април Мирослав Писов, Борис Механджийски, Иво Иванов, Георги Калинков и Янко Граховски лежат в пандиза в Бобов дол в очакване на решение на висшите магистрати дали да бъде обновено делото за гибелта на Ангел Димитров-Чората. Той умря при задържане по време на полицейска акция на 10 ноември 2005 година в Благоевград.

След 14-годишна правосъдна сага, на 19 април Върховен касационен съд излезе с дефинитивно решение, с което осъди петимата чиновници на реда на по 7 година затвор. Дни преди Великден те си събраха багажа и непринудено се явиха в пандиза в Бобов дол. След това внесоха искане до Върховен касационен съд за обновяване на делото по така наречен ексклузивен прийом.

Същото искане направи и основният прокурор Сотир Цацаров. Той настоя за връщане на делото за ново разглеждане от различен състав на касационния съд, като смята, че правосъдният акт е предписан при основни нарушавания на закона и процесуалните правила, а наложените санкции са очевидно несправедливи.

На 14 юни бе съвещанието на Върховен касационен съд, само че към момента няма произнесено решение.

"Половин година чакаме решение дали да се възобнови делото. Категорични сме, че сме наказани без никакви доказателства и се надяваме на един почтен правосъден развой, където да се вземат поради всички съдебно-медицински експертизи, които демонстрират, че нямаме никаква виновност за гибелта на Ангел Димитров.

Ужасно е да си в пандиза почтен и да чакаш решение ", разяснява преди дни Мирослав Писов.

"Искам цялото дело да бъде отворено, обществено и налично, с цел да се разбере от обществото истината. Надявам се на обективно решение и не изгубвам религия в правосъдната ни система ", добави Писов.

Така, през днешния ден в навечерието на светлите празници петимата ще ги посрещнат дружно със фамилиите по домовете си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР