Пушенето на канабис на улицата в квартала на червените фенери

...
Пушенето на канабис на улицата в квартала на червените фенери
Коментари Харесай

Без марихуана в квартала на червените фенери. Сух режим след 16:00 часа

Пушенето на канабис на улицата в квартала на алените фенери в Амстердам скоро ще бъде неразрешено, заяви градският съвет, като част от редица разпореждания, целящи да възпрат ексцесиите на туристите и да създадат живота на обезверените локални поданици по-поносим.

Тъй като през предходната година тесните улички от XVII век са били посещавани от повече от 18 милиона туристи, жителите на Амстердам от дълго време се оплакват, че най-оживените елементи на центъра на града, в това число кварталът на алените фенери – De Wallen – стават необитаеми.

В изказване на съвета се споделя, че пушенето на джойнт на публични места в централната част на града ще бъде неразрешено от средата на май, като се добавя, че е подготвен да обмисли разширение на възбраната до терасите на „ кофишоповете “ за канабис, в случай че е належащо.

Сексуалните служащи също ще би трябвало да затварят магазините си в 3 ч. сутринта, а не в 6 ч. сутринта, до момента в който питейните заведения, кафенетата и заведенията за хранене ще би трябвало да затварят в 2 ч. сутринта, а не в 3 ч. сутринта в делничните дни и в 4 ч. сутринта в петък и събота, като след 1 ч. сутринта няма да се позволяват нови клиенти.

Магазините в централната част на града, в които към този момент е неразрешено да се продава алкохол след 16:00 ч. от четвъртък до неделя, ще би трябвало да махнат бутилките и кенчетата от витрините си или да ги скрият зад паравани, а възбраната за пиянство на публични места ще се ползва прецизно.

„ Жителите на остарелия град страдат доста от всеобщия туризъм и злоупотребата с алкохол и опиати на улицата “, обявиха от съвета. „ Туристите притеглят и улични дилъри на опиати, които от своя страна провокират престъпност и неустановеност. Особено през нощта атмосферата може да стане мрачна “.

Амстердамският вестник Het Parool назова ограниченията „ исторически “, като означи, че в продължение на десетилетия Амстердам е бил прочут в целия свят като града, „ където всичко е допустимо и всичко е разрешено – в това число пушенето на трева на улицата “.

Напоследък обаче, добавя изданието, „ свръхтуризмът “ е направил вътрешността на града необитаема. Чуждестранните туристи и локалните гости „ подвигат доста звук, уринират на улицата, повръщат и третират квартала на алените фенери като увеселителен парк, а не като жилищен регион “.

Почти целият градски съвет поддържа новите ограничения, оповестяват нидерландските медии, които ще бъдат отворени за съвещания в продължение на един месец и следват предходни старания за въздържане на туристите, „ чието желание е да пият и да се държат зле, облечени като пенис “.

В града са наети „ домакини “, които да оказват помощ за оправянето с нарушителите, изключително през уикендите. Въведена е система за еднопосочно придвижване, а елементи от квартала на алените фенери могат да бъдат изцяло затворени. Градът към момента изследва опцията за възбрана на еленските и моминските празненства, а кметът желае да забрани на туристите да посещават кафенетата с канабис.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР