Пушач ли сте? Е, следващите редове може би ще ви

...
Пушач ли сте? Е, следващите редове може би ще ви
Коментари Харесай

Как електронните цигари повишават риска от коронавирус

Пушач ли сте? Е, идващите редове може би ще ви накарат да се замислите дали да не се разделите с този ваш неприятен табиет по време на пандемията от ковид COVID-19.

Според обява в www.huffpost.com от началото на март 2020, когато към този момент имаше оповестена пандемия, потреблението на електронни цигари, което включва поемане на комбинация от аромати, никотин и химикали и по-късно издишването им под формата на пушек, освен че не е безвредно, само че може да усили риска от заразяване с ковид. Когато инфекцията доближи до носа или гърлото, тя се придвижва към дихателните пътища, предизвиквайки редица възпаления в тялото.

За да могат да се оправят, белите дробове би трябвало да употребяват цялостния си потенциал, да са в „ добра форма “. Тютюнопушенето, било то и с електронна цигара, нанася вреди на белите дробове, потиска имунната система по подобен метод, че на тялото ни ще му е належащо повече време за възобновяване, самият възстановителен развой няма да е лек.

Здравни специалисти разясняват, че макар проучванията на електронните цигари и тяхното дълготрайно въздействие да са към момента незадоволителни, знаейки за вредите от тютюнопушенето, при COVID-19 и други респираторни инфекции, използването на тези средства от пушачите може да усили риска от развиване на затруднения от ковид. Повишава се и рискът, в случай че сте инфектирани, само че не знаете, да предадете вируса на други хора или те на вас.

Но освен това, когато приемате тежките химикали пушейки, клетките на дихателната система се повреждат, а те са виновни за ръководството на имунната система, което е първата линия на отбрана на организма за справяне с респираторни болести като COVID-19, споделя Alexa Mieses, експерт от Северна Каролина.

Тогава имунната система би трябвало да се оправи с вредите от използването на електронни цигари, а това затруднява тялото да се оправи с вируса. Увеличава се тежестта и продължителността на други респираторни инфекции като бронхит, грип и пневмония.

Нарушава се способността на белите дробове да получават задоволително О2. Учените считат, че способността на пациента да издържи утежняването на белите дробове, е доста повлияна от историята на тютюнопушенето, включително и потреблението на електронни цигари.

Докосвате лицето си още веднъж и още веднъж, до момента в който пушите. Това съставлява риск във връзка с заразяване с вируса, изключително в случай че сте пипали други повърхности, ръцете ви не са идеално измити, устройството на цигарата не е идеално почистено. Не бива да забравяме, че издишайки, ние оставяме след себе си микроскопични капчици, в случай че пушим в компания, рискът да се заразим е още по-голям, тъй като коронавирусът се предава по въздушно-капков път, посредством издишване, кашляне и кихане. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР