Пункт за издаване на удостоверения за временна закрила на украински

...
Пункт за издаване на удостоверения за временна закрила на украински
Коментари Харесай

Пункт за издаване на карти за временна закрила на украински бежанци работи в РПУ - Несебър

Пункт за издаване на удостоверения за краткотрайна протекция на украински жители работи от през днешния ден в РПУ – Несебър. В предиобедните часове там са минали близо 50 души.

Жени на друга възраст, майки с деца и няколко възрастни мъже има на опашката пред полицейското ръководство, което се намира в курортния комплекс Слънчев бряг, сподели наша репортерска инспекция. Те изчакват търпеливо своя ред, за които са си организирали авансово записване:

Наталия е от гр. Николаев и е тук с 6 годишния наследник, споделя, че дядо й е бесарабски българин и за това тя се усеща добре в страната ни:  

„ Този статут ни е необходим, с цел да получим отбрана от вашата страна, с цел да има, кои да ни помогне! Ние чакаме тази протекция с цел да получим опция и да работим, тъй като не се знае по какъв начин ще се развият нещата в Украйна! “



Катя от град Виница, трети ден е в България със сина си на 9 години.

„ Статутът ни е необходим с цел да живеем в хотела гратис и с цел да получаваме храна, плюс отбрана, детето може да стартира  училище, да можем да употребяваме вашето опазване на здравето в случай че се наложи. Все още не знаем всичко тъкмо, само че тук доста ни оказват помощ. Аз работя онлайн, само че доста от пристигналите желаят да си намерят работа тъй като не е ясно какъв брой ще са наложи да останем преди да се приберем в Украйна. “  

Подобни пунктове за издаване на удостоверения за времената протекция от през днешния ден работят от 8 до 20 ч. на непрестанен режим на работа и в полицейските ръководства в Созопол, Царево и Поморие. От началото на седмицата 4 пункта има разкрити и в Бургас, те са в Областния спешен център в Морска гара с работна време от 9 до 18 ч.  

От ОДМВР – Бургас оповестиха, че в случай че се наложи пунктове ща бъдат разкрити и в останалите общини на бургаска област.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР