Пулмологът и ръководител на детската клиника в белодробната болница в

...
Пулмологът и ръководител на детската клиника в белодробната болница в
Коментари Харесай

Пулмолог очаква пета и шеста вълна на COVID-19

Пулмологът и началник на детската клиника в белодробната болница в София проф. Светлана Велизарова съобщи пред Българска национална телевизия, че до момента в който не преминем всички през въздушно-капковата зараза, ще има и пета, и шеста вълна на COVID-19. 

Целта на имунизациите е да не се стигне до смъртен излаз. Проф. Велизарова недоумява по какъв начин един средноинтелигентен човек може да възприема подправените вести за имунизациите. Не може да се образоваме посредством Facebook, това е неприемливо. Не може една майка да се образова през БГМАМА и Facebook. Това ще бъде неприятен отзив, тъй като коронавирус поколението с изключение на всичко, ще бъде и необразовано, посочи пулмологът.
 Проф. Светлана Велизарова: Препоръчвам имунизация на деца с хронични болести Проф. Светлана Велизарова: Препоръчвам имунизация на деца с хронични болести
" При децата на възраст сред 12 и 15 години не беше мощно предаването на ковид към възрастните. " Най-опасни " бяха учениците в ги...

Тя успокои, че родителите няма от какво да се тормозят, в случай че детето им се изплюе в едно пликче и отдели слюнка. Щадящите проби се вършат, с цел да се пазят и самите родители, с цел да не заразяват близките, разясни тя.

По думите на проф. Велизарова делта разновидността визира детската възраст поради това, че най-малките бяха най-затворената и най-неконтактната група от пандемията. Тя уточни, че децата не престават да боледуват леко, само че тези деца, които са със затлъстяване, диабет, вродени и генетични болести го изкарват по-тежко. Няма тежко протичане на ковид при деца, които са клинично здрави, посочи експертът. 

Проф. Велизарова уточни, че не може да се подхожда към всичко с необикновен негативизъм. " Налагаме локдаун, с цел да пазим децата. Не, не би трябвало да се постанова локдаун, децата би трябвало да вървят на учебно заведение. Кой ще носи отговорността, когато вашето дете се разболее тежко? Къде е ролята на родителя, с цел да може да минем по-леко през вълната? ", възмутена е проф. Велизарова.

Най-малкият пациент с ковид е бебе на 9 дни. Колкото е по-малко едно бебе, толкоз по-леко и по-малко протича вирусът. Родителите са извънредно обезпокоени и не желаят да си тръгнат, в случай че детето не остане под лекарско наблюдаване, разяснява проф. Светлана Велизарова. 
 Проф. Велизарова: Всеки локдаун води до удължение на това, което ни следва Проф. Велизарова: Всеки локдаун води до удължение на това, което ни следва
“Не съм огромен последовател на локдауна. Това е въздушно-капкова зараза и като всяка такава има своя ход и може да бъде прогнозир...

Тя прикани родителите да вземат живота на децата си и ориста им в своите ръце, дано не разчитат на институциите и лекарите. При 80% от децата коронавирусът протича безсимптомно, само че дали ще поемат отговорността, в случай че заразят някого различен?, запита пулмологът. 

„ Нека да имаме единност, а не нарцисизъм, тъй като в случай че продължаваме по този начин, това нещо ще продължи с години “, предизвести проф. Велизарова и добави, че инфекциите понижават и доминират коронавирус инфекциите.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР