Пухкави палачинки с извара, Слепени палачинки с течен шоколад, Овесени

...
Пухкави палачинки с извара, Слепени палачинки с течен шоколад, Овесени
Коментари Харесай

Как приготвят палачинки в различните страни

Пухкави палачинки с извара, Слепени палачинки с течен шоколад, Овесени палачинки - разновидностите са безчет, а ние сме признателни за всеки един от тях!

Палачинките са измежду най-често приготвяните тестени вкусотии, които могат да бъдат сервирани когато и да е на деня, да са тънки или дебели палачинки, да са сладки или солени, да са навити на руло или прегънати на четири и така нататък

Не е ясно кой пръв е измислил концепцията за палачинките, само че е реалност че са известни на всякъде по света, като в другите страни се подготвят от разнообразни артикули и по друг метод.

Така да вземем за пример във Франция и Англия те се вършат по-тънки, до момента в който в Америка и Русия са по-дебели.

В Азия се подготвят от кокосово мляко или от банани, а в Германия и в Скандинавските страни от картофено тесто или от настъргани картофи.

В Мексико палачинките са известни като тортили или бурито, а в Русия като блини. Няма по какъв начин да се изброят другите предписания за палачинки, само че ето някои от най-популярните:

1. Френски палачинки

 Палачинки с портокал

Необходими артикули: 75 г брашно, 50 г сметана, 50 г прясно мляко, 2 жълтъка, 10 г захар, настъргана портокалова кора, щипка сол.

Начин на подготвяне: Всички артикули се смесват, разбъркват се с миксер и се оставят за 30 мин да престоят. От по този начин приготвеното палачинково тесто се вършат палачинки, които могат да бъдат намазани с крем, подготвен от авансово разрушени масло, лимонен и портокалов сок.

2. Блини (Русия, Молдова, Украйна)

 Руски Палачинки

Необходими артикули: 4 ч. ч. брашно от елда, 4 1/2 ч. ч. прясно мляко, 25 г квас, сол на усет.

Начин на подготвяне: Маята се размива дружно с 1/2/ч. ч. топло мляко, след което се прибавя още 1 1/2 ч. ч. мляко. При непрестанно безредие се изсипва половината от брашното.

Съдът, в който са смесени продуктите, се покрива с забрадка и се изчаква тестото да шупне, след което към него се прибавят останалите артикули, разбърква се всичко още веднъж и се вършат блини, които са по-дебели от палачинките, които сме привикнали да подготвяме.

3. Тортиля (Мексико)

 Мексикански Палачинки

Необходими артикули: 500 г нерафинирано пшенично брашно, 3 с. л. масло, 150 мл вода, 2 щипки сол.

Начин на подготвяне: В купа се поставя брашното и към него се прибавя солта и маслото. Започва омесване на тесто, като напълно постепенно се прибавя и водата.

Остава се да почине 30 мин, след което от него се вършат топчета, разточват се благодарение на точилка и се поставят върху парещ тефлонов тиган, с цел да се опекат и от двете страни.

Вижте още предписания за апетитни палачинки: Американски палачинки и палачинки с елда.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР