Пуерто Рико е напълно унищожен от урагана Мария, заяви президентът

...
Пуерто Рико е напълно унищожен от урагана Мария, заяви президентът
Коментари Харесай

След урагана Мария: Пуерто Рико може да остане на тъмно месеци наред

Пуерто Рико е изцяло погубен от урагана Мария , съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, представен от Франс прес, откакто през вчерашния ден разгласи с декрет бедствено състояние на карибския остров , който е американска територия.

Пуерто Рико е в доста, доста тежко състояние. Електроснабдителната мрежа е разрушена, сподели Тръмп в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

На среща с украинския си сътрудник Петро Порошенко американският президент сподели, че ще посети острова, само че не посочи по кое време, показва Ройтерс.

В сряда: Ураганът „ Мария “ връхлетя Пуерто Рико, взе жертва в Гваделупа (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той заяви също, че американските спешни служби са почнали да оказват помощ за възобновяване на тази територия.
 Пуерто Рико след урагана Мария БГНЕС
Кметицата на пуерториканската столица Сан Хуан - Кармен Юлин Крус, се изрече по подобен метод за мащаба на породените от урагана вреди . " Сан Хуан към този момент не е това, което беше ", сподели тя. Според нея островът и неговите 3,5 милиона поданици евентуално ще живеят без електричество през идващите четири до шест месеца.

Ураганът Мария, най-силната стихия, прекосявала през Пуерто Рико за последните близо 90 години , унищожи през вчерашния ден стотици домове, прекъсна електричеството на целия остров и провокира значителни наводнения.

Ураганът " Мария " остави Пуерто Рико без ток

Достигайки сушата като стихия от четвърта категория по скалата на Сафир-Симпсън, Мария о тнесе покривите на здания и трансформира пътища в бурни реки, носещи парчета. Улиците на историческия остарял град в столицата Сан Хуан бяха засипани с парчета от балкони, външни тела на климатици, съборени улични лампи, паднали електрически стълбове, мъртви птици и изкоренени дървета.

Ураганът " Мария " лиши на Доминика „ всичко, което може да се купи с пари “

 Пуерто Рико след урагана Мария БГНЕС
Ураганът Мария, който към този момент е от трета категория по петстепенна канара, се чака да премине през днешния ден на стотина километра северно от Доминиканската република и да продължи пътя си към английските острови Търкс и Кайкос.

Ураганът взе 10 жертви при прекосяването си над Гваделупа и остров Доминика.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР