Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра

...
Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра
Коментари Харесай

Коментар №2 на седмицата: Продължаваме промяната: Ще се премени ли Илия или все ще е като при ония?

Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 10000 ваши прочитания в Actualno.com.

Помните ли защо гласуваме, когато вървим на избори? За нещо по-добро! И тъй като гласуваме за нещо по-добро, в последно време от ден на ден ме тормози дали и този път не уцелихме.

Не би трябвало да се вършат неточности, да се излиза отвън рамките на закона, тъй като " страната ще им заплати обяда " - това няма да се случи. Така министър председателят Кирил Петков изясни какво се случва с битката с едрата, но най-едрата корупция, откогато " Промяната " пое властта.

Официално държавното управление на Кирил Петков започва на 13 декември. Приемаме, че коледно-новогодишните празници са сложен за работа интервал, без значение кое какъв брой е незабавно. Така е ясно, че кабинетът е на малко повече от месец и до края на 100-те дни има още време.

Петков обаче пристигна със мощната поръчка за смяна. И няма човек, който да не е схванал смяната по този начин – правдивост и наказване за злоупотребилите и злоупотребяващите. Затова към момента неналичието на каузи и даже съответни законопроекти не може да не тормози. Понеже припомня за 2008 - 2009 година. Нали помните по какъв начин пристигна Борисов на власт - или към този момент не?

Къде са нормативните стъпки за правосъдна промяна? КПКОНПИ нали е приоритет – законопроект, полемика, гласоподаване по кое време?

Внимателно следящите управническите процеси не може да са очаровани от дейностите дотук, тъй като към този момент има съществени неточности. Достатъчно е да погледнем енергетиката – " Промяната " потегли по път, който ГЕРБ предложи (мораториума), модифицира го след огромната първична неточност, не само че се отхвърли от метода. Сега все по-силно се чуват гласовете на " страната би трябвало да оправи цената на тока " – в случай че подобен ще е методът, той елементарно може да се трансформира в " страната би трябвало да оправи всичко ". И тогава приключваме триумфално Прехода с цялостен кръг – връщаме се там, където Тато ни водеше в живота. Но то си е хубаво по този начин де - все едно да живееш с мама и тате. Като ти потрябва нещо, те оправят работата. Като изискат ти да свършиш нещо, доста си самостоятелен, не става!

Специално по енергийната тематика е доста забавно по какъв начин ще свалим цената на тока стабилно, откакто е пределно ясно, че не става въпрос единствено за вътрешни обири? Как ще докараме повече газ от Азербайджан, само че и по-евтин? Досега не се чува и дума за триумф в тази тенденция, а Кирил Петков не пропуща да каже щом има триумф. Дано скоро се чуе, нали имаше приказки по какъв начин се приказва " на най-високо равнище " – тъй като лятото идва, само че след това наред отново е зимата. Как обаче ще сме част от Зелената договорка, като сме надалеч от подмяна на базови мощности като въглищата, а през зимата слънцето грее по-слабо, вятър от време на време има, различен път не? На никой не му пука за зелено, когато е посинял от мраз или поруменял от горещина! Не чуваме и за интерконектора с Гърция най-сетне бързо да става!

Дано се чуе скоро и по какъв начин се оправяме с коронавирус имунизацията. Тя беше оповестена за приоритет с идването на власт. 60% имунизирани най-малко, сподели Кирил Петков, когато беше подложен въпросът докога зелен документ. Сега сме на аха-аха 31%. И нито дума за огромната осведомителна акция, с която щяхме да се убеждаваме. Всъщност за момента гласът на " Възраждане " отеква надалеч по-силно и политиката завладява тотално науката. Аргументът, че държавните специалисти се крият от хората за същински спор, се чува доста мощно и звучи доста достоверно. Много малко хора си дават сметка, че в действителност когато приказват специалисти, това не може да е осведомителна сергия – тъй като не всеки схваща защо става въпрос! Но това е и огромният недостатък на демокрацията – тези, които схващат, и тези, които нищо не схващат, само че си мислят, че доста знаят, са с равни мощ на гласа пред урната. Кирил Петков обаче се съгласи да има подобен спор, който да омеша в едно специалисти и политици пред очите на всички разбиращи и всички неразбиращи гласоподаватели – хвана се на хорото и в този момент няма стартиране. И това може да изиграе доста неприятна смешка, в случай че вземе да се окаже, че " Омикрон " не е началото на края на пандемията, а просто естествена смешка. Защото идващият път ще е като с Лъжливото овчарче – като пристигна вълкът, напълно никой няма да повярва. И без това в този момент всеобщо не се има вяра. Но отново ще се сетим, че морето не е до колене, когато ни пристигна до главата. Сякаш постоянно по този начин се случва в България, за жалост и все по-често и по света.

Така че – по какъв начин върви с 60-те % и по кое време ще стане? А върви ли към този момент да кажем, че зеленият документ не може да е оръжие против разпространяване на болестта, само че че е мощно оръжие против разпространяването на гибел? Поредно проучване (украинско) има в тази тенденция, въпреки и още чернова - въпросът е, че такива данни се натрупат ли натрупат! И че е извънредно време да приказваме за нещата такива, каквито са!

Може би на " Продължаваме промяната " просто им би трябвало повече време. Дано – не е елементарно да изринеш Авгиевите обори. И все няма време - каузи трябват, с думи е до време!

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР