Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра

...
Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра
Коментари Харесай

Коментар №2 на седмицата: Поредни щуротии – за елиминиране на коледно-новогодишното настроение

Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 6000 ваши прочитания в Actualno.com.

Не знам за Вас, уважаеми читатели, само че от много време насам коледно-новогодишните празници за мен са време да опитам най-малко да си умря. Най-вече от нелепостите, абсурдизмите, кретенизмите и всичките им синоними и производни. Но, да перефразим един остарял анекдот, и добре да живееш, най-после тези работи отново те застигат. Защото те нямат почивен ден – потвърди го и този коледно-новогодишен интервал. Ето по какъв начин:

1. Като приказва за коронавирус ваксини с изминал период на валидност, Бойко Борисов осведоми, а не плаши

Така излиза от решението на прокуратурата да не му повдига обвиняване за всяване на суматоха, което е наказуемо даже със затвор (чл. 326 от Наказателния кодекс). А за какво въобще прокуратурата трябваше да работи? Защото публично служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров я сезира, след следните думи на Борисов, изречени на 24.10.21: " Разбрах, че още веднъж – с цялата си несръчност, с цялата си безнаказаност, години две безхаберие от негова страна, когато всички президенти подкрепяха държавните управления си – разбрах, че бил споделил, че ние сме отговорни, тъй като сме били спрели AstraZeneca. AstraZeneca спря тогава във всички европейски страни. И аз обиколих сътрудниците и докарах 3 000 000 ваксини от всички други. Но през днешния ден какво направиха? Имунизират популацията с ваксини с изминал период на валидност. Pfizer – до 30 септември им е срокът за валидност. Казват удължили го били. Ролята на една ваксина има две смисли или две функции – първата да е безвредна, второто да е ефикасна. Ми то и киселото мляко като мине срокът на валидност може да го изядеш него ден или на идващия – единствено че то е с изминал период на валидност и го прибират от магазина. И запитвам тези, тъй като това са закононарушения, които правят – за какво продадоха хубавите, в гаранционен период ваксини на Норвегия, а на други подариха, с цел да си създадат трета доза? Защо лъжат хората и имунизират с изминал период на валидност? Ама Pfizer решили, че още 3 месеца им е годна – по кое време я изпитаха, като е нова ваксина? Тя може да е безвредна, а ефикасна ли е? " (в долния видеозапис сред 03:00 и 04:56). Официалното пояснение за периода на валидност – тук!

FB_VIDEO

В интерес на обстоятелствата - не Pfizer, а Европейската организация по медикаментите (ЕМА) утвърди по-дългия период на валидност! Това стана след показани от Pfizer данни, само че не е правилно, че производителят самичък си е взел решение и че никой различен не е взел отношение. Отделен въпрос е по какъв начин Борисов съпоставя кисело мляко и ваксини без да е специалист със съответното обучение по нито една от двете тематики! Но пък е министър председател три мандата, въпреки и не всеки цялостен, в интервала 2009 – 2021 година. От това по-отговорна позиция и с повече тежест за развиването на страната и настройките на обществото здраве му кажи!

За прокуратурата ни не е задоволително. Но беше задоволително да подпука настоящия здравен министър проф. Асена Сербезова за всяване на суматоха и то откакто в изявление пред БНР и Българска национална телевизия в качеството си на експерт-фармацевт тя предизвести за вероятен дефицит на медикаменти! Но прокуратурата опитва на две инстанции да подкара дело, единствено че и на първа инстанция, и на втора тя беше изрично оправдана!

Да обобщим – приказва експерт-фармацевт за региона, от която схваща, и му повдигат обвиняване! Говори министър председател три мандата по най-важния и противоречив за обществото въпрос в разгара на предизборната акция и... осведоми! Борисов Елена Йончева го осъди дефинитивно за клюка, а Мая Манолова съумя на първа инстанция. Това като насочна точка на кой какъв брой може да се има вяра - не че ти би трябвало съд, че да схванеш кой какво приказва, в случай че имаш и капка мозък.

Между другото, единствено ден преди Борисов, водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов разгласява в формалния си фейсбук профил видео на тематика ваксини и период на валидност. Доста по-лаконично и без самият Костадинов да прави каквито и да е изказвания в персонално качество в тази обява. Сигурно е съвпадане - мирише на думам ти, дъще, сещай се, снахо, обаче това са единствено някакви нелогични чувства!

FB_VIDEO1

2. Костадин Костадинов потегля на въстание против коронавирус ограниченията

Като стана дума за водача на " Възраждане ", на 28.12.21 той изясни във Facebook по какъв начин 12 януари е добра дата за начало на отмъщение над нарушителите. Направи го, откакто преди този момент пусна данни за позитивните проби за ковид в учебно заведение. А ден по-късно разгласи по какъв начин партията му ще желае държавното управление да затвори границите за жители на коронавирус гетата Франция, Нидерландия, Англия и " други сходни свръхваксинирани концлагери ". Но за идващи оттова българи – не. И това за коронавирус гетата и концлагерите със следното пояснение – че " статистиката сега демонстрира напълно друго нещо - при нас случаите понижават всеки ден, до момента в който в Западна Европа, където повече от 80% са имунизирани, грипът още веднъж избухва ".

Ироничното в тази ситуация е, че следящите формалната статистика виждаха по какъв начин в действителност нещата към този момент почнаха да се прекатурват, а към днешна дата са напълно преобърнати – спад няма да забележим седмици наред! Не приказвам да се съпоставят данни от неделя по отношение на понеделник и то като безусловно число, не като % на позитивни проби, а съответстващи данни – на седмична база, в това число в проценти на позитивни проби. Още по-очевидно е, че чак в този момент, на 2 януари, беше оповестено по какъв начин имало 12 случая на Омикрон, от проби отпреди Коледа! Всички данни по какъв начин този вид е равносилен като инфекциозност на шарка скоро ще ги оценим и в България. Но аз го разбирам Костадинов – " коронавирус гетата " са ни отговорни! Нищо, че там в болница на глава от популацията влизат в пъти по-малко хора и също на глава от популацията умират в пъти по-малко, в случай, че като безусловно число инфектираните им дотук са в пъти повече (и по какъв начин няма, тези страни имат надалеч по-голямо население от България)! Това обаче са комплицирани работи за говорене и пояснение, пък и не пасват на политическата облага – давай по-простичко, гета е дума от единствено четири букви! А и дано не се лъжем - в случай че треснем една Желязна завеса, всичко ще се оправи! При комунизма нали беше по-хубаво?! А Путин дали не вкара имунизациите против ковид в наложителния имунизационен календар на Русия? Забравих - ние единствено България гледаме! Затова - Желязна завеса отвред, България над всичко! А за стопанската система... е от малко опашки никой не е починал, какво пък толкоз. И от няколко години очакване за кола!

3. Месец и половина няма публично достоверна статистика за коронавирус карантинираните

Тук единствено се надявам – че откакто се обърнах и към здравния министър, ще има оправия. От друга страна за какво ли – по-хубаво си живеем, като не знаем и нехаем!

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР