Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра

...
Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра
Коментари Харесай

Коментар №1 на седмицата: Бойко Борисов и красивата шпионка

Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 30 000 ваши прочитания в Actualno.com.
 
Определено в България живеем в някакъв филм. Не дръзвам да напиша определение, че ще би трябвало да се самоцензурирам. Но че сме във филм е ясно отвред.
Къде, в случай че не във филм, настоящ министър председател и то пред медия като: " Работата е там: в никакъв случай през всичките тези години, когато някоя дама ме е посещавала, защитата не ѝ е претърсвала и проверявала чантата. " И това го споделя, откакто изяснява по какъв начин дамата,, била като Мата Хари. А Мата Хари, за забравилите, е един от най-известните шпиони в международната история, освен това употребявайки стриптийза като главно оръжие в работата си. За след стриптийза – легендите, легендите слушайте и четете.
Значи по този начин го разбирам - министър председателят, господин Бойко Методиев Борисов, се увлича по красиви шпионки, които могат да се разсъбличат и които защитата му никак не ревизира – то какво да проверяваш, нали е съблечена, всичко се вижда. Като мъж доста утвърждавам. Като поданик – въобще не утвърждавам. Не утвърждавам индивидът, който е отпред на страната, да го върти всяка по-засукана на пръста си. Едва ли някой с капка ум би одобрил.
Но даже това са бели ядове пред другите сюжети в този филм. Като този по какъв начин влизат такива в резиденцията при Борисов – той давал изявление, защитата му я пуска да го изчака и тя през това време аранжира спалнята – с пачки евро в шкафчето, с револвер. Въобще – шпионка-стриптизьорка-интериорен дизайнер!
Колежката от " Свободна Европа " по кое време тъкмо е била тази работа с изявлението – тъй като, откакто прокуратурата, водена от Иван Гешев, още нищо не споделя за тези записи и фотоси, " Биволъ " и Е-вестник към този момент направиха експертизи. И на посочените като дати времеви интервали, в които са правени фотосите (25.09.2017, 12.12.2017, 4.12.2019) на кого е давал изявление Борисов? Може би в пътния лист на джипката написа нещо, както допуска един от потребителите, писали като отговор на разсъжденията на Паунова във Фейсбук.
Въпросът обаче е какво написа в пътната карта на закона. Нали сме правова страна – по този начин споделяме и пред Брюксел за многогодишната финансова рамка. Та като някой на върховен държавен пост по този начин позволява наследнички на Мата Хари, това персонална работа ли е или държавна? Има ли около спалнята и някои значими документи, други значими неща, които не са за всяко око и ухо? И какво споделя законът по този мотив? Г-н Гешев?
Извън държавните работи, други фотоси има ли – да вземем за пример не по какъв начин министър председателят спинка сладко самичък, ами в компания? И тези фотоси може ли да се употребяват за шантаж? Да бъде заставен индивидът сякаш с най-вече власт в България да я споделя срещу волята и желанието си с някой различен? А той знае ли коя е Мата Хари, която го е снимала? Защо не чуваме нищо по този въпрос и от прокуратурата?
Чл. 104 от Наказателния кодекс гласи: " Който издаде или събира за да издаде на непозната страна или на непозната организация информация, представляваща държавна загадка, се санкционира за шпионство с отнемане от независимост от 10 до двадесет години, с пожизнен затвор или с пожизнен затвор без подмяна ". Борисов дали е издал държавна загадка на някоя Мата Хари? Защото Мата Хари през Първата международна война това е правела – събирала е държавни секрети, до момента в който си е разхвърляла облеклата където би трябвало. Дали пък не би трябвало да се проверява?
Не и в този филм! Той си е за възрастни, единствено дето тези, които го гледат, не се усещат облагодетелствани както би трябвало да е по род!
п.п. Не знам за какво сложих предизвестие за възрастово ограничаване - за тези неща най-добре да знаят по-младите, че другите в случай че им пукаше, нямаше страната да е такава.
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР