Публичното представяне на Социален цирк за работа с деца със

...
Публичното представяне на Социален цирк за работа с деца със
Коментари Харесай

Циркова еуфория с деца от домове показа какво е Социален цирк за Надежда

Публичното показване на " Социален цирк " за работа с деца със усложнения извърши с живот жълтата къща на бул. " Цариградско шосе " 17 през вчерашния ден. 50 деца участваха в отворените тренировки по юнисайкъл, жонглиране и акробатични номера . Радостта им да бъдат дружно и да се трансфорат в актьори, е неописуема!
Гостите на благотворителното събитие приветстваха представлението на децата от разнообразни домове в София. Сред тях бяха и формалните лица - госпожа Ирина Йорданова – шеф на стратегия „ Европа “ съм Столична община, зам. кмета на регион " Надежда " – госпожа Анелия Георгиева, Николẚ Мобек - аташе за обществено съдействие във Френския институт. и н.пр Сорен Якобсон, дипломат на Дания – патрон на събитието. В речта си той показа изгодите и потвърдените резултати за възстановяване на когнитивните и отзивчиви умения на участниците: " Социалният цирк е това, от което имаме потребност всички, най-много застрашените от обществено изключване групи, които би трябвало да се борят за заслужен и пълностоен живот " . В последните 30 години, с изключение на в Дания, този способ е доста известен и във Франция, Белгия, и други страни по света.

Проектът в България се осъществя от фондация Мини Арт с създател на програмата Галина Риом-Ройбек – международен първенец по юнисайкъ л, отдадена на задачата за личностното развиване и овластяването на лица от рискови групи и тяхната интеграция в обществото. " Нашата цел е основаване на непрекъснат център за " Социален цирк " в София. Да могат деца и възрастни да построяват нови качества и умения за другарство и личностно развиване. Ще можем да стартираме образования на циркови актьори, ще организираме постоянни занимания по разнообразни циркови изкуства и ще открием първия юнисайкъл клуб в България. Ще достигнем до повече и разнообразни групи от деца и младежи в неравностойно състояние. " – показа отдаденият на идеята екип.
Интервюто ни с нея прочетете

След вълнуващото зрелище на децата, Галина Риом-Ройбек и Михайл Райнев изнесоха изобретателен дуо-спектакъл, в който общуването бе реализирано посредством юнисайкъла и жонгльорските бухалки на Михаил. За задоволително калории за участници и посетители " Щастливото прасе " подари апетитни сандвичи и гурме хапки. В допълнение към събитието, се организира и работилница за преработване на найлонови торбички от берлинския лейбъл " Design Krise ". За цялостен празник и свършек на деня, " Жълтата къща " се извърши от джаз импровизации онлайн на бандата The Bedlam Club.

Фондацията събира средства, с цел да закупи цирковата тента и да построи непрекъснат „ Социален цирк “ в София. (Банкова сметка в Уникредит Булбанк: BG91UNCR 7000 1522 8142 36).
За повече информация:
Лице за контакт: Гео Калев, президент на Фондация Мини Арт Фест, тел +359 897 555 484
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР