Публичният градски транспорт да стане безплатен и услугата да се

...
Публичният градски транспорт да стане безплатен и услугата да се
Коментари Харесай

КТ "Подкрепа": Общественият градски транспорт да стане безплатен за пътниците

Публичният градски превоз да стане безвъзмезден и услугата да се финансира от държавните и общинските бюджети – за това упорства Конфедерация на труда " Подкрепа ", разгласи икономическият консултант в синдиката Ваня Григорова на кръгла маса за ролята на публичния превоз в изискванията на пандемия и енергийна рецесия: 

" Това е разновидността да понижим фрапантно въглеродните излъчвания, няма по какъв начин да стане с в допълнение орязване и с нарастване на цените на транспортните документи. Виждаме битката сред двете управляващи – централна и локални управляващи, кой да поеме отговорността. Който и да поеме отговорността, е ясно, че това ще пристигна през налози и такси, които се събират в държавния бюджет, надлежно общинския бюджет, тъй като гратис прилагане въпреки всичко не значи безвъзмезден труд, безвъзмездни аварийни елементи и безвъзмездни горива ", сподели Ваня Григорова.

Кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява, че сега финансовата обстановка в столичния градски превоз е извънредно тежка.

" Държавата дава към 10 % от това, което финансира общината. Нека не забравяме, че нищо гратис няма, всичко се заплаща по някакъв метод. В момента налозите на софиянци – над 35%, отиват за поддръжка за градския превоз. Това значи, че други планове са подценени, които са също много значими. "

С актуализацията на държавния бюджет от 1 юли Столична община упорства да ѝ бъдат отпуснати спомагателни най-малко 120 милиона лв. за градския превоз. Засега не се планува нарастване на цената на билетите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР