Публичните изявления на Тръмп са довели до тормоз на свидетели, казват федералните прокурори

...
Публичните изявления на бившия президент Доналд Тръмп относно разследването за
Коментари Харесай

Публичните изявления на бившия президент Доналд Тръмп относно разследването за федерална намеса в изборите са довели до тормоз на свидетели, според прокурори от офиса на специалния прокурор Джак Смит.

Съдия Таня Чуткан, която наблюдава федералното дело срещу Тръмп, свързано с опитите за отмяна на изборите през 2020 г., преценява какво да прави с жалбите на специалните прокурори относно предполагаемия тормоз.

Твърденията бяха оповестени от съда в петък, след като предишни съдебни документи показаха, че прокурорите се противопоставят на „извънсъдебните изявления“ на Тръмп по случая.

„В своето предложение правителството се стреми да установи, че ответникът е критикувал публично предполагаемите си противници и е наясно, че тази критика е довела до техния тормоз“, пише Чуткан в становище от петък, за да разкрие част от дискусиите.

Чуткан също посочи, че прокурорите се опасяват, че Тръмп ще продължи да отправя лични атаки към възможни свидетели.

„Историята на тормоз и заплахи към лицата, чиято информация е била редактирана, показва реалната вероятност те да претърпят допълнително сплашване при разкриване на самоличността им“, каза Чуткан в становището от петък.

Какво прокурорите искат от съда да направи по отношение на ситуацията, все още не е публично достояние.

Chutkan също пише, че имената на свидетелите, които са преживели тормоз, и какво се е случило с тях, както е описано в протоколите от техните разпити, могат да останат поверителни.

Тази история е актуална и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР