Птицекланица на концерна "Вийзенхоф" в германската провинция Долна Саксония е

...
Птицекланица на концерна "Вийзенхоф" в германската провинция Долна Саксония е
Коментари Харесай

Птицекланица в Долна Саксония стана огнище на коронавирус в Германия

Птицекланица на концерна "Вийзенхоф " в немската провинция Долна Саксония е най-новото огнище на Ковид-19 в страната. Предприятието се намира в град Лоне.
Тествани са били общо 1 046 души, от които 66 са дали позитивни проби за ковид, потвърдиха локалните управляващи.
Те обаче считат, че "инфекциите имат частен темперамент ". Всички инфектирани от компанията Oldenburger Geflügelspezialitäten (OGS) са сложени под карантина, разгласи локалната здравна работа.
Заразените са от разнообразни окръзи. Хората от най-близкото обграждане на инфектираните също са сложени под карантина. В момента се откриват другите контактни лица на пациентите. От тях 35 са поданици на оръг Вехта, 27 - живеят в Дипхолц, двама в окръг Оснабрюк и по един в Клопенбург и Делменхорст.
С новите случаи заболеваемостта в границите на 7 дни скача на 41,13, оповестяват от локалната администрация във Вехта. Това значи, че не е премината горната граница от 50 болни на 100 000 души население за една седмица, прекосяването на която води до връщане на строгите ограничавания против разпространяването на заболяването.
Миналия месец в друга касапница в Германия имаше гърмеж на новозаразени с ковид: в дружество на най-големия производител на месо в Европа - компания "Тьонис " над 1500 служащи дадоха позитивни проби, а компанията краткотрайно беше затворена. В нея работят доста източноевропейци, включително и българи, някои от които даже тогава съумяха да се приберат в България преди да станат известни резултатите от направените им проби, предава "Дойче Веле ".
По данни на Института "Роберт Кох ", от експлоадирането на пандемията с ковид в страната са се заразили общо 201 574 души, от които 187 429 са се излекували, а 9 084 са умряли. Актуалните случаи на инфектирани с Ковид-19 са 5 061, по данни от 0:00 часа на 19 юли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР