Птицеферма във Видинско бе запечатана след поредица от нарушения, констатирани

...
Птицеферма във Видинско бе запечатана след поредица от нарушения, констатирани
Коментари Харесай

След редица нарушения: Еколози запечатаха птицекомбинат в Северозапада

Птицеферма във Видинско бе запечатана след поредност от нарушавания, установени от Регионалната ревизия по околната среда и водите, научи организация BulNews. 
Затворена е софийската компания „ Чилик фарм “, която прави интензивно развъждане на 75 000 птици (бройлери) на територията на птицекомбинат „ Върголия “ в село Вълчек, община Макреш. След заповед на шефа на екоинспекцията в Монтана, е наложена насилствена административна мярка – прекъсване на индустриалната активност на част от инсталацията в 8-ми център на комбината. Халета № 3, №, 4, № 5 са били запечатани с лепенки на входа, а вратите в южната страна на халетата са били пломбирани.
Затварянето е вследствие от редица нередности, установени от еколозите. Само през тази година компанията е била глобена три пъти. Оказва се, че тя не е имала издадено сложно позволение и е отглеждала повече от избрания брой птици. Преди няколко месеца Регионална инспекция за опазване на околната среда наложи солената санкция от 50 000 лв. на предприятието. Ръководството на сдружението обаче по този начин и не взело ограничения и в този момент работата ще бъде прекратена. 
През месец октомври специалистите на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана са направили 85 инспекции на 68 обекта, от които 67 планови и 18 изключителни. Издадено е 1 брой съглашение по формиран акт на стойност 1400 лева Постъпилите суми от санкции и имуществени наказания са 15 000 лева, от еднократни и настоящи наказания по член 69 от Закон за опазване на околната среда са в размер на 183,23 лева Постъпили суми от  сключени съглашения по член 58г от Закон за административните нарушения и наказания 1 400 лева
Дадени били 6 броя наставления и са формирани 4 акта. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР