ПСЖ с нов облик е изправен пред труден дебют в Шампионската лига след домакинска загуба от Ница

...
Пари Сен Жермен претърпя радикални промени през лятото преди последния
Коментари Харесай

Пари Сен Жермен претърпя радикални промени през лятото преди последния си опит за слава в Шампионската лига, но новият треньор Луис Енрике настоява, че клубът, собственост на Катар, няма да превърне спечелването на най-голямата награда в европейския футбол в мания този сезон.

ПСЖ приема Борусия Дортмунд във вторник в първия си мач в групата на Шампионската лига в тежка категория, в която участват още Милан и Нюкасъл Юнайтед.

Френските носители на титлата претърпяха едно разочарование след друго в надпреварата през последните години, с поражение от Байерн Мюнхен миналия сезон, което ги видя да излязат от Шампионската лига през последните 16 години за пети път от седем години.

Победени финалисти през 2020 г., ПСЖ се върнаха назад след това, решението да подпишат с Лионел Меси в крайна сметка се оказа обратен ефект.

Меси и Неймар вече напуснаха "Парк де Пренс" след прекратяване на сезона, което продължи до миналата седмица, когато Марко Верати беше продаден на катарския Ал-Араби за отчетените 50 милиона евро (53,3 милиона долара).

Верати прекара 11 години в Париж и в своя пик беше един от най-добрите халфове в света.

Но президентът на ПСЖ Насер ал-Хелаифи реши, че е време да продължи напред и клубът ускори реконструкцията на своя отбор през последните месеци, докато задържаха Килиан Мбапе след спор за договор, който заплашваше да сложи край на времето му във френската столица.

Те похарчиха около 350 милиона евро за нови играчи, като най-големият разход идваше за подписването на френския нападател Рандал Коло Муани от Айнтрахт Франкфурт за отчетени 75 милиона евро плюс бонуси.

Крилото на Барселона Усман Дембеле, полузащитникът на Уругвай Мануел Угарте, дефанзивното дуо Милан Скриниар и Лукас Ернандес, Марко Асенсио от Реал Мадрид, нападателят на Бенфика Гонсало Рамос и обещаващото крило на Лион Брадли Баркола са само някои от другите привлечени нови лица.

Но Луис Енрике и неговият капитан Маркиньос в понеделник се опитаха да омаловажат очакванията за перспективите на новия отбор в Европа този сезон.

„Няма допълнителен натиск когато става въпрос за Шампионската лига. Това не е мания“, каза бразилският защитник Маркиньос пред репортери на новата тренировъчна база на клуба в далечните предградия на Париж.

„Ние сме конкуренти и това е манталитетът на клуба. Те искат да спечелят всеки възможен трофей, но тези от нас в съблекалнята, треньорът и ръководството над него не са обсебени от Шампионската лига.

„Искаме да стигнем до самия връх, но знаем, пътят, който трябва да извървим. Дълъг е, така че трябва да работим упорито и да вървим стъпка по стъпка."

Бавен старт

Луис Енрике, назначен за двугодишен договор за успех уволненият Кристоф Галтие със сигурност знае какво е необходимо да спечелиш Шампионската лига с Барселона през 2015 г.

„Когато някой човек или който и да е клуб стане обсебен от нещо, това не е добър знак. Трябва да се надяваме, също е амбициозен, но да станеш обсебен не работи в никоя област от живота," каза испанецът.

Той ще бъде добре наясно, че Манчестър Сити на Пеп Гуардиола ще претърпи известен удар, докато отбори като Мадрид и Байерн ще се надяват да стигнат далеч в Европа отново.

„Футболът е прекрасен спорт, в който всеки изход е възможен“, каза той.

„Можете да играете наистина добре и да губите или да играете зле и да печелите, но нашата цел е да стигнем толкова далеч колкото е възможно и се опитайте да спечелите всичко."

Това беше бавен старт за ПСЖ на вътрешния терен, тъй като те са пети в Лига 1, след като спечелиха само две от първите си пет срещи.

В петък те загубиха с 3-2 на като домакин на Ница, въпреки че Мбапе отбеляза два гола, за да стигне до седем гола в четири изяви този сезон.

„Не беше страхотен старт, но никога не е бил за мен, където и да съм тренирал“, добави Луис Енрике.

„Има много информация за даване на играчите, много концепции, които да възприемат.

„За щастие играчите бяха наистина възприемчиви. В този смисъл съм доволен от отношението на екипа.

„Всичко е процес и опитът ми казва, че се нуждаете от време. Не че искам време, защото знам как работи тази индустрия, но в този смисъл аз спокоен съм.

"Добрият футбол и добрите резултати ще дойдат, сигурен съм."

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР