ПСЖ допусна втора загуба поред като гост от началото на

...
ПСЖ допусна втора загуба поред като гост от началото на
Коментари Харесай

ПСЖ загуби от Рен и записа второ поражение от три мача

ПСЖ позволи втора загуба подред като посетител от началото на годината във френското състезание. Отборът на Рен се наложи над водача в класирането с минималното 1:0 в мач от 19-ия кръг на френската Лига 1.

Единственото попадение за една от приятните изненади на сезона в Лига 1 означи десният флангови защитник Хамари Траоре.

Рен стартира много нападателно срещата. Смелостта на домакините се изрази в рисков удар на Калимуендо, който обаче бе париран от Донарума. В идващите минути липсваха каквито и да е положения.

Едва 28-ата минута Калимуендо засече от воле центриране на Трюфер отляво, само че Донарума сподели страховит инстикт и избави. Десетина минути по-късно сътрудника на Калимуендо в офанзива - Амин Гуири, стреля рисково, само че още веднъж Донарума бе последна бариера.

Малко по-късно удар на Меси бе блокиран, само че с това се изчерпа всичко по-градивно в предни позиции за парижани.

С началото на вторите 45 минути столичани се активизираха. Рамос стигна една топка на аутлинията и центрира, до момента в който топката бе още у въздуха. Данило засече с глава, само че Манданда изпъкна с брилянтно избавяне.

Точно когато частта се преполовяваше и малко след искания на парижкия отбор за дузпа, бретанци откриха. Хамари Траоре засече ужасно подаване по земя на левия бек Андриен Трюфер и не остави късмет на Донарума.

Мбапе можеше съвсем незабавно да върне равенството, само че останал очи в очи с Манданда, не съумя да преодолее френския деец.

В самия завършек на мача Асиньон можеше да направи 2:0 при една контра на бретанци, само че стреля високо.

ПСЖ изпусна да се откъсне на шест точки от втория Ланс. Парижани имат 47 точки, Ланс е с 44, а тройката оформя Олимпик Марсилия с 42.

С успеха Рен събра 37, колкото има и четвъртият Монако. Шести остава Лил с три точки пасив от бретанци.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР